Hlavní obsah

Forrest Gump v ČR. Neběhal, jezdil na kole a kreslil lva

Psáře - Vlašim

V českého Forresta Gumpa se proměnil cyklista Milan Silný. Ve třinácti dnech ujel zhruba 2000 km. Stejně jako k filmovému hrdinovi se k němu na cestě po Česku mohl přidat opravdu každý a být tak součástí projektu Lví stopa, který netradičním způsobem oslavil sté výročí vzniku republiky. Na základě ujeté trasy vykreslují cyklisté do podkladu na serveru Mapy.cz obraz českého dvouocasého lva. Uvidíte ho v našem videu.

Cyklistický Forrest kreslí svou jízdou do mapy lvaVideo: Sport.cz

 
Článek

Český Forrest a jeho doprovod se tak postarají o rekord. A dokonce světový! Jedná se o největší GPS kresbu. „V průměru jsme ujeli zhruba 160 km za den," říká Milan Silný. Do cíle dorazí a lva dokreslí právě dnes večer.

Pro Milana Silného to není první rekordní počin. V civilu bankovní manažer jich má na kontě už několik. Ne nadarmo mu přátelé říkají spíš Silný Milan. Podařilo se mu třeba ujet 84 hodin v kuse, bez spánku, na horském kole. A má i další plány. „Chtěl bych dát cestu ve středu, ze středu, do středu. Vystartoval bych ve středu, v pomyslném středu České republiky, třeba na Řípu a směřoval bych k historickému středu Moravy. Tedy asi 470 km v kuse."

Reklama