Hlavní obsah

Spilková ani podruhé letos na majoru neprošla cutem

Long Grove

Ani při druhém letošním startu na majoru neprošla golfistka Klára Spilková cutem. Ve druhém kole turnaje KPMG Women's PGA Championship v Long Grove zahrála stejně jako v úvodní den 77 ran. S celkovým skóre deset úderů nad par jí účast ve finálových bojích unikla o sedm ran.

Foto: Ladies European Tour

Klára Spilková, která jako první v historii českého golfu vybojovala vítězství mezi profesionály.

Článek

Cutem Spilková neprošla ani na druhém majoru sezony US Open začátkem června. "Mrzí mě, že se mi nepodařilo postoupit," řekla Spilková. V příštím týdnu se česká hráčka, které patří třetí místo v žebříčku Ladies European Tour, pokusí kvalifikovat do nadcházejícího turnaje americké LPGA ve Wisconsinu.

Druhý den turnaje začínala z jamky číslo deset a na dvanáctce až patnáctce a na sedmnáctce zapsala bogey. "Hodně foukalo a bylo pro mě těžké najít rytmus. Na osmnáctce pak skončil drajv ve vodě," komentovala double bogey na čtyřparu osmnácté jamky. "Druhou devítku jsem hrála mnohem více uvolněně. Hrálo se mi dobře, měla jsem šance na birdie a dvě proměnila," řekla.

V čele Women's PGA Championship jsou po dvou kolech Korejky Pak Sung-hjon a Njo So-jon s Kanaďankou Brooke Hendersonovou. Všechny tři mají šest ran pod par. Hendersonová si může zopakovat předloňské vítězství v turnaji.

Reklama

Související témata: