Hlavní obsah

Golfista Matuš skončil v Praze desátý, vyhrál Angličan Stow

Aktualizováno

Golfista Stanislav Matuš obsadil dělené desáté místo na Prague Golf Challenge a dosáhl nejlepšího výsledku na evropské Challenge Tour. V metropoli se z vítězství radoval Angličan Ben Stow.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

Matuš má letos jako jediný z českých golfistů hrací kartu na Challenge Tour, ale příliš se mu nedařilo. Z devíti turnajů prošel cutem jen dvakrát, ale v tom desátém na domácím hřišti Prague City Golf na Zbraslavi zahrál každé kolo pod par.

Finálové obešel za -2 a celkově byl dvanáct pod par. "Beru to jako vzpruhu. Kde jinde se ale zvednout než na domácím turnaji," řekl Matuš webu GolfExtra.

Děleným desátým místem si Matuš na Challenge a European Tour vylepšil dosavadní maximum, kterým byla dvě třiadvacátá místa. Mohl být ještě lepší, šestý, ale na závěrečných dvou jamkách udělal bogey.

"Vím, že mám na víc. Loni se mi skórovalo snáze. Letos je to utahané, upracované. Desáté místo z domácího turnaje je perfektní začátek. A dvanáct pod par? Co víc si přát," řekl webu Golf Digest Matuš, který překonal letošní české maximum, 14. místo Filipa Mrůzka v Portugalsku. A daleko nebyl ani od překonání letitého rekordu Jiřího Jandy, který v letech 1993 a 1994 získal dvě šestá místa.

Z devátého místa se k titulu posunul Stow. V neděli zahrál 65 ran (-7) a se skóre -18 zvítězil o ránu před Švýcarem Joelem Girrbachem. Na děleném třetím místě skončili Němec Florian Fritsch s Francouzem Robinem Sciot-Siegristem.

Do Prague Golf Challenge zasáhlo patnáct českých hráčů. Cutem prošel pouze Matuš. O ránu o něj v pátek přišel na 71. místě Ondřej Lieser.

Vrcholem domácí sezony bude tradičně D+D Real Czech Masters, jenž je součástí European Tour. Hvězdami akce dotované milionem eur budou předloňský vítěz majoru Masters Angličan Danny Willett a někdejší světová jednička Angličan Lee Westwood. Na hřišti Albatross u Prahy se bude hrát 23. až 26. srpna.

Reklama

Související témata: