Hlavní obsah

V Dubaji vede Lorenzo-Vera, Fleetwood je blíž triumfu v sérii

Dubaj

Francouzský golfista Mike Lorenzo-Vera vede i po druhém kole finálový turnaj European Tour. V Dubaji zahrál zatím dvanáct ran pod par a má náskok tří úderů před Angličanem Tommym Fleetwoodem a Španělem Jonem Rahmem. Druhý hráč světa Rory McIlroy si pohoršil a klesl na páté místo.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Angličan Tommy Fleetwood v Dubaji.

Článek

V boji o post evropské jedničky sezony je aktuálně v čele Fleetwood, ale šanci uspět mají stále i Rahm či Rakušan Bernd Wiesberger, který vstupoval do World Tour Championship jako lídr seriálu Race to Dubaj a aktuálně je v turnaji třináctý.

"Ještě máme před sebou o víkendu hodně golfu a ve hře je nespočet různých scénářů. Je potřeba se soustředit na vlastní výkon, zůstat ve své bublině," řekl Fleetwood, který ovládl sezonu na European Tour už předloni.

Po výtečném prvním kole se tentokrát trápil favorizovaný McIlroy. Po ráně do vody na tříparové šestce dokonce zapsal double bogey a ve druhém kole nakonec přesáhl o dva údery normu hřiště. Celkově si proto pohoršil na šest ran pod par.

Golfový turnaj World Tour Championship, finálový podnik série European Tour v Dubaji (dotace 8 milionů dolarů, par 72) - po 2. kole:
1. Lorenzo-Vera (Fr.) 132 (63+69)
2. Rahm (Šp.) 135 (66+69)
a Fleetwood 135 (67+68)
4. Lewis (oba Angl.) 137 (67+70)
5. Bezuidenhout (JAR) 138 (71+67)
McIlroy (Sev. Ir.) 138 (64+74)
a Pieters (Belg.) 138 (70+68)

Reklama

Související témata: