Hlavní obsah

Golfistka Spilková neprošla na Australian Open cutem

Adelaide

Golfistka Klára Spilková neprošla na Australian Open cutem. Na hřišti v Adelaide si dnes sice oproti úvodnímu nevydařenému kolu mírně polepšila, na postup do víkendových bojů to ale nestačilo. Česká hráčka skončila na děleném 117. místě.

Foto: Ladies European Tour

Klára Spilková.

Článek

Spilková se ani druhý den nevyhnula bogey, dvakrát ale dokázala skórovat a celkově obešla hřiště s bilancí -1. Šest bogey ze čtvrtečního úvodního kola ji ale připravilo o šance, od postupu ji nakonec dělilo pět ran.

"Teprve od jedenácté jamky prvního kola jsem chytila tempo a hrála solidní golf, ale bohužel mi tam nespadlo moc patů. Greeny byly výrazně jiné než při úterním cvičném kole a druhý den se s tím už nedalo mnoho dělat. Tak zase příště," komentovala česká hráčka druhé vystoupení v Austrálii v kariéře.

Pětadvacetiletá Spilková začala sezonu na LPGA osmým místem v Boca Raton, minulý týden byla 41. v Barwon Heads v Austrálii. Dalším turnajem Spilkové na LPGA bude Founders Cup v Arizoně od 19. března.

Na Australian Open se po dvou kolech dělí o vedení Angličanka Jodi Ewartová Shadoffová, na niž se dotáhla Korejka Pak In-pi. Obhájkyně prvenství Nelly Kordová z USA se propadla na dělené 24. místo.

Reklama

Související témata: