Hlavní obsah

Golfista Reed vyhrál v Mexiku, získal druhý titul WGC

Golfista Patrick Reed vytěsnil kritiku, která ho provází od prosincového incidentu na Bahamách, a vyhrál turnaj Mexico Championship. Získal osmý titul na PGA Tour a druhý v sérii World Golf Championships.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Golfista Patrick Reed s trofejí pro šampiona WGC-Mexico Championship.

Článek

Reed na hřišti Club de Golf Chapultepec ještě čtyři jamky před koncem ztrácel na čelo dvě rány, ale pak zahrál tři birdie za sebou a zvítězil se skóre -18 o ránu před krajanem Brysonem DeChambeauem. O třetí místo se podělili Španěl Joh Rahm a Erik van Rooyen z JAR, pátý skončil Rory McIlroy ze Severního Irska.

"Šel jsem do turnaje s tím, že se musím oprostit od řečí, ať už se týkají čehokoli, a soustředit se na sebe," řekl devětadvacetiletý Reed. "A to umím. Uzavřel jsem se do sebe a dělal nejlépe to, co umím. Golf," dodal předloňský vítěz Masters.

Loni v prosinci si Reed na turnaji na Bahamách upravil pozici míčku v bunkru, což odhalil televizní záběr. Stále ale tvrdí, že nepodváděl. Před turnajem v Mexiku incident v rozhlasovém rozhovoru připomněl jeho krajan Brooks Koepka.

Reed navázal na titul z Cadillac Championship, kde se před šesti lety stal ve třiadvaceti letech nejmladším vítězem akcí World Golf Championship. Ve světovém žebříčku se po dvou letech vrátil do světové desítky a je osmý.

Reklama