Hlavní obsah

Jaké vzdělání má váš trenér?

Zkuste se, až najdete odvahu, zeptat svého trenéra, jaké má golfové vzdělání. Systém klasifikace členů PGAC je totiž velmi rozmanitý

Článek

Každý český profesionál projde tříletým studiem zakončený zkouškou. Po úvodním roce získá jako trenér mládež licenci C, po dalším roce se stane trenérem II. třídy (licence B) a v závěrečném ročníku po obhájení diplomové práce může získat herní výkonnost (PA).

Stupně kvalifikace PGAC

Master Pro  -  jmenování PGAE nebo PGAC

Head Pro  -  plně kvalifikovaný profesionál, který úspěšně ukončil studium v PGAC a na FTVS, herní výkonnost-PA, dosažení ohodnocení 150 bodů a více, absolvování vzdělávacího semináře PRO PGAC s min. tříletou praxí v golfovém klubu a splnění podmínek pro vedení Apprentice, dosažená kvalifikace má platnost dva roky, v případě nesplnění je snížena jeho kvalifikace na GP1.                             GP 1  -  plně kvalifikovaný profesionál, který úspěšně ukončil studium v PGAC a na FTVS, herní výkonnost-PA, dosažení ohodnocení 150 bodů a více, v případě nesplnění je snížena jeho kvalifikace na GP2.

GP 2  -  plně kvalifikovaný profesionál, který úspěšně ukončil studium v PGAC a na FTVS, herní výkonnost-PA, dosažení ohodnocení 100 – 149 bodů, v případě nesplnění je snížena jeho kvalifikace na GP3.

GP 3  -  plně kvalifikovaný profesionál, který úspěšně ukončil studium v PGAC a na FTVS, nesplňuje herní výkonnost-PA, dosažení ohodnocení 50 – 99 bodů, v případě nesplnění je snížena jeho kvalifikace na GP4.

GP 4  -  plně kvalifikovaný profesionál, který úspěšně ukončil studium v PGAC a na FTVS, nesplňuje herní výkonnost-PA, dosažení ohodnocení 0 – 49 bodů, v případě nesplnění zůstává jeho kvalifikace na GP4.

Assistant  – kvalifikace dosažená před PGAC TS.

Apprentice  -  členové PGAC, kteří plní povinnosti tříletého vzdělávacího systému.

Playing PRO – hrající profesionál, který nemůže poskytovat lekce.

Zdroj: PGAC

Reklama