Hlavní obsah

Golfová hvězda Sörenstamová se rozloučila sedmým místem

Nejúspěšnější golfistka všech dob Annika Sörenstamová odehrála poslední turnaj v kariéře. Osmatřicetiletá Švédka se rozloučila se svou profesionální dráhou sedmým místem na Dubai Ladies Masters, kde v předchozích dvou letech triumfovala. Během šestnácti let vyhrála Sörenstamová 90 turnajů a vydělala přes 22 milionů dolarů, což se žádné jiné golfistce nepovedlo.

Článek

Na poslední jamce ji přivítal transparent "Dubaj zdraví Anniku Sörenstamovou" a švédská legenda bojovala se slzami v očích. "Když jsem šla na osmnáctou jamku, cítila jsem se v pohodě. Ale pak jsem viděla, jak tam stojí u greenu některé hráčky, mí rodiče a mí blízcí a slzy už se hrnuly," svěřila se vítězka 72 turnajů LPGA včetně deseti majorů.

Navzdory emocím zvládla poslední jamku své kariéry se ctí, zahrála birdie - jeden úder pod par. V konečném pořadí soutěže ženského evropského okruhu zaostala o sedm ran za vítěznou Němkou Anjou Monkeovou.

"Život jde dál. Jsem ráda, že jsem se takhle rozhodla. Člověk zavírá jedny dveře a otevírá jiné. Jsem ráda, že mám tuhle možnost," uvedla Sörenstamová, která chystá svatbu a ráda by založila rodinu.

Reklama