Hlavní obsah

VIDEO: Jednonohý golfista mezi profíky

ST. ANDREWS

Jméno tohohle chlapíka z Dominikánské republiky vám nic neřekne. Přesto byl 25letý Manuel de los Santos největším tahákem golfového turnaje Alfred Dunhill Links Championship, hraného na třech hřištích okolo kolébky golfu v St. Andrews. A to navzdory přítomnosti špičkových hráčů. Proč? Skotská hřiště totiž absolvoval pouze s jednou nohou.

Foto: De los Santos

Manuel de los Santos

Článek

De los Santos přišel o nohu v osmnácti letech poté, co byl sražen při automobilové nehodě. Přesto narozdíl od dalších golfistů s amputovanýma nohama nepoužívá protézu, při švihu se spoléhá na svou jedinou nohu. Při přechodech k míči a mezi jamkami pak používá berle.

Byla to ohromující podívaná na mladíka, kterak balancuje na jedné noze nad míčem, pak švihne holí a pošle míč bez problémů přes 200metrovou hranici. Obdivuhodný je také Manuelův handicap, který dokázal během čtyř golfových let stlačit na 3. Pro srovnání, začínající hráči mají handicap 54, při přestupu k profesionálům mívají čeští amatéři podobná čísla jako De los Santos.

„Když se pohybuji na golfovém hřišti, nemyslím, že bych měl nějaký problém,“ řekl dominikánský hráč britskému Sky Sports News. „Okamžitě na všechno zapomenu. Chci jen ukázat světu, jak tuhle hru miluji. A až se vrátím domů, řeknu přátelům, že jsem hrál na St. Andrews. Co víc si přát.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články