Hlavní obsah

Kaymer vystřelil za obhajobou

Kolo dne za bezchybných 65 ran vystřelilo Martina Kaymera do čela European Tour v Abú Dhabí. Obhájce titulu vede v polovině turnaje o tři rány, když využil problémů většiny konkurence.

Článek

Kaymer měl našlápnuto k ještě lepšímu výsledku, protože po sedmi jamkách byl na skóre 5 pod par, ale pak přišla už "jen" dvě birdie na druhé devítce.

S výsledkem -12 (67-65) ovšem 25letý Kaymer vede o tři rány. Lídr po prvním kole Charl Schwartzel zpomalil s pěti bogey a šesti birdie na 71, což dalo celkových -9 a druhé místo.

Další ránu ztrácí na samostatném třetím místě Graeme McDowell (dnes 70), který stejně jako Schwartzel šel dopoledne, kdy bylo hřiště po silném ranním dešti mokré.

Déšť se odpoledne vrátil, ale Kaymerův vzestup nepřibrzdil.

Brzdili však jiní: cutem even par prošel přesně Lee Westwood, když dnes hrál 75 s double bogey, zatímco o ránu zůstali před finálovými koly Ian Poulter (75-70), Louis Oosthuizen (72-73) nebo Edoardo Molinari (70-75).

O 25. místo se dělí Phil Mickelson s -2 (71-70). Hole-in-one zahrál Ricardo Gonzalez na sedmičce, tak jako v úvodním kole Sören Kjeldsen.

Turnaj vysílá v přímých přenosech Golf Channel.

Reklama