Hlavní obsah

Golfista Woods nezačne sezonu vítězně

Tiger Woods se po nepovedeném sobotním kole za 74 ran na Farmers Insurance Open musel smířit s tím, že tentokrát při svém úvodním startu sezóny na Torrey Pines nevyhraje. Bývalá světová jednička ztrácí osm ran na vedoucí dvojici, kterou tvoří Bill Haas a Phil Mickelson.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods.

Článek

Po čtyřech bogey a dvou birdie klesl Woods na dělené 24. místo. Ačkoli v úvodních kolech zahrál dvakrát 69, tentokrát na South Course předvedl golf plný chyb, když tři bogey měl už na úvodních pěti jamkách.

Celkem sedminásobný zdejší vítěz Woods přitom neprohrál na Torrey Pines od roku 2004. Vyhrál zde čtyři turnaje PGA Tour za sebou v letech 2005-2008 a k tomu US Open 2008. V posledních dvou ročnících turnaje nestartoval.

O vedení se na 12 pod par dělí trojnásobný šampion turnaje Phil Mickelson (68) a Bill Haas (71), který do poslední jamky vedl o ránu, ale pak na pětiparu vyrobil bogey. Mickelson, který na Torrey Pines nevyhrál deset let, vyrovnal nejlepší kolo dne, jež zahrál D.A. Points.

Ránu na lídry ztrácejí Hunter Mahan a Bubba Watson - oba dali na osmnáctce eagle. O další úder zpět je Anthony Kim, s -10 poslední hráč na záporném dvojciferném skóre.

Woodse ve flightu předčil o pět ran Jhonattan Vegas, od minulé neděle první vítězný Venezuelan na PGA Tour. Šestadvacetiletý Vegas zahrál bez nervů potřetí 69 a je šestý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.