Hlavní obsah

Golfista Koepka drží vedení, získá plnou kartu na PGA Tour?

Brooks Koepka se v tomto roce podle všeho rozhodl, že nejen Američanům ukáže, jak může vypadat další cesta na PGA Tour. V lednu neměl kartu pro žádnou sérii, poté vyhrál třikrát na Challenge Tour, čímž se kvalifikoval na European Tour. A nyní díky sponzorské pozvánce hraje na Frys.com Open, kde sahá po kartě na PGA Tour na dva roky.

Foto: Chris Keane, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Koepka totiž po třech kolech vede na úvodním turnaji nové sezóny PGA Tour o dvě rány před dvěma krajany Georgem McNeillem a Jasonem Kokrakem. A pokud bude pokračovat ve svých výkonech i v neděli, má velkou šanci připsat si zlomové vítězství.

To by mu totiž zajistilo nejen kartu na nejprestižnější zámořskou soutěž pro další dvě sezóny, ale také pozvánku na Masters v dubnu následujícího roku. V sobotu se svému snu přiblížil díky skóre 67 (-4), kvůli němuž se dostal na průběžný výsledek 198 (-15).

"Challenge Tour mě dobře připravila. Naučit se vítězit je velmi důležité," přiznává 23letý Američan, který v sobotu stejně jako většina ostatních hráčů, jenž prošli v kalifornském CordeValle cutem, využil ideálního počasí ke skórování.

Slunečné počasí a prakticky bezvětří dávalo hráčům šanci jít se svým skóre hodně dolů. Nejlépe toho využili McNeill a Jimmy Walker (zatím na děleném čtvrtém místě se skóre -12), kteří si připsali nejlepší výsledek dne - 62 ran, tedy devět pod par hřiště.

Reklama

Související témata: