Hlavní obsah

Dceru bývalé tenisové hvězdy dělila jedna rána od miliónů, nakonec je bere Švédka

Prdloužená, jaká nebývá často k vidění. Švédská golfistka Pernilla Lindbergová vyhrála po dramatickém rozstřelu turnaj ANA Inspiration v kalifornském městě Rancho Mirage a první titul z okruhu LPGA si připsala rovnou na majoru. Korejská soupeřka Pak In-pi s ní bojovala o cenné prvenství a prémii 420 tisíc dolarů až do osmé jamky play off, na té ale zahrála par, zatímco jedenatřicetiletá Švédka dala o ránu méně.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Golfistka Jessica Kordová v akci.

Článek

Lindbergová patří ve světovém žebříčku až na konec první stovky, ale na hřišti Mission Hills nečekaně vedla už od úvodního kola. To zvládla se skóre -7, celkově zahrála v turnaji 15 ran pod par. Nakonec se na ni dotáhly dvě soupeřky, ale Američanka Jennifer Songová odpadla v play off na třetí jamce a posléze po nočním přerušení podlehla i favorizovaná Pak In-pi, vítězka olympijského turnaje v Riu a sedmi majorů.

Jessica Kordová se dělila o čtvrté místo s bývalou světovou jedničkou Arijou Džutanugarnovou z Thajska, oběma chyběla k rozstřelu o prvenství jediná rána. Nelly Kordová skončila třináctá.

Reklama

Související témata: