Hlavní obsah

Další rána pro český sport? Omezení shromažďování na šest by se mělo týkat i sportovců

Aktualizováno

Omezení shromažďování na maximálně šest lidí, které v pondělí mezi novými omezeními kvůli koronaviru schválila vláda, by se mělo od středy týkat i sportovců. Ti nejsou mezi výjimkami, o kterých se na tiskové konferenci zmínil ministr zdravotnictví Roman Prymula.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ministr zdravotnictví Roman Prymula

Článek

Pokud se to po zveřejnění kompletního mimořádného opatření potvrdí, znamená to výrazné zkomplikování tréninkového procesu fotbalistů, případně jiných venkovních sportů. Ty halové včetně ledního hokeje už od pondělka trénovat nesmějí kvůli uzavření vnitřních sportovišť.

Lze očekávat, že v úterý se budou podmínky pro sportovce dále vyjasňovat. Otázkou je, jak bude pokračovat například příprava trojice českých účastníků fotbalové Evropské ligy. Slavii, Spartu a Liberec čekají do konce října první a druhé kolo základních skupin.

Podle Prymulových vyjádření ze čtvrtka, kdy ohlašoval zastavení sportovních akcí v Česku počínaje pondělkem, by pro domácí zápasy měly tyto kluby dostat výjimku.

Ta se měla vztahovat i na tréninky, protože ty jsou jinak dnes a v úterý omezeny na maximálně dvacítku lidí venku. Není jasné, zda bude totéž platit i pro přísnější restrikce platné od 14. října.

Opatření vláda zatím vyhlásila do konce nouzového stavu, tedy do 3. listopadu. Nouzový stav ale může kabinet se souhlasem Poslanecké sněmovny prodloužit.

Reklama

Související témata: