Hlavní obsah

Nedělní superfinále rozhodne o vítězi Národní fieldlakrosové ligy

Z letošního ročníku Národní fieldlakrosové ligy zbývají dohrát tři utkání a o celkovém vítězi se rozhodne v nedělním superfinále. To začíná od 15 hod. na atletickém stadiónu Slavie Praha a už teď je jasné, že se v něm obhájce titulu TJ Malešice utká s LCC Radotín.

Foto: Ondřej Mika

Národní fieldlakrosová liga

Článek

Na složení finálové dvojice už nic nemůže změnit ani předposlední utkání základní části, které proti sobě tři dny před finále svede oba finálové soky. Všechny tři týmy v čele tabulky mají v současné době stejný počet bodů a o konečném pořadí tedy nerozhoduje celkové skóre, nýbrž vzájemná utkání daných družstev. V tomto parametru drží černého petra Jižní Město, které sice v současnosti díky celkovému skóre vede tabulku, ale s Radotínem obě utkání prohrálo a s Malešicemi má ze vzájemných zápasů horší brankovou bilanci.

Obhájci titulu z Malešic do utkání vstupují jako mírní favorité. Kromě vítězství v prvním souboji obou soupeřů v základní části, který přinesl vynikající a dynamický lakros, stojí za malešickými hráči rekordní historická bilance osmi fieldlakrosových titulů. Co se týče počtu titulů jim na paty šlape jen Jižní Město, které ve dvacetileté historii fieldlakrosové ligy získalo celkem sedm titulů, včetně toho historicky prvního v roce 1992. O zbývajících pět se podělily týmy Radotína (3, poprvé v roce 2000, pak v letech 2001 a 2007) a Plzně (2, poprvé v roce 1993 a poté v roce 1995).

„Ve finále čekám tuhý boj a tvrdý a rychlý lakros. Předchozí utkání s naším soupeřem ukázalo jeho sílu, ale současně potvrdilo, že pokud zpřesníme kombinaci a zklidníme se v útoku, můžeme Malešice porazit,“ prohlásil kouč Radotína Jan Barák.

„V nedělním utkání půjde o všechno. Bude to jedinečný zápas. Právě v takových vypjatých chvílích náš zkušený tým umí hrát,“ kontroval manažer Malešic Vladimír Beran.

Fieldlakros je nejrozšířenější odnoží lakrosu ve světě. Největší základnu má v USA, kde je velmi populárním univerzitním sportem. U nás se fieldlakros hraje od začátku devadesátých let a v Evropě, ale i na jiných kontinentech, prožívá nyní období obrovského rozmachu. V současné době Mezinárodní lakrosová federace (FIL) usiluje o zařazení tohoto zajímavého sportu na program letních olympiád.

Reklama