Hlavní obsah

Nezvěstná? Mrtvá! Olympijská vítězka zmizela, živou už ji nikdo neviděl

Oslo

Obavy se naplnily. Živou už nikdo olympijskou vítězku a dvojnásobnou mistryni světa neviděl. Mrtvé tělo od soboty nezvěstné bývalé excelentní běžkyně na lyžích Vibeke Skofterudové objevili v neděli na jihovýchodě Norska. Informaci přinesla DPA.

Foto: Sport.cz

Vibeke Skofterudová.

Článek

Smrt bývalé lyžařky, která ukončila kariéru v roce 2015, potvrdila policie. Její tělo bylo podle dostupných informací nalezeno poblíž města Arendal na břehu skalnatého ostrůvku, zahynula po nehodě na vodním skútru.

Osmatřicetiletá Norka zmizela o den dříve, na což upozornila její přítelkyně Marit Stenshorneová, s níž byla v blízkém kempu.

„Jsi moje velká láska, moje rádkyně, moje přítelkyně. Bude to tak smutné a těžké bez tebe," napsala přítelkyně bývalé lyžařky na sítích.

„Jsem v šoku. Je to tak brzy," vyjádřila se k tragické události bývalé reprezentační kolegyně další norská závodnice Marit Björgenová.

„Zažil jsem toho s ní hodně zábavného, byla jedinečná," připojil se slavný Petter Northug.

Nečekaná smrt Norky zasáhla i české lyžaře. Soustrast vyjádřil Lukáš Bauer.

Skofterudová brala cenné kovy z týmových bitev. Zlatá byla ve štafetě na ZOH 2010 a také na MS 2005 a 2011.

Ve Světovém poháru dosáhla na 15 individuálních pódiových umístění, vítězství jí však uniklo. V roce 2012 vyhrála jako první Norka Vasův běh a časem 4:08,24 stanovila rekord, který platí dosud. Z reprezentace odešla poté, co se nedostala na ZOH v Soči.

Od června 2008 se netajila sexuální orientací na ženy. V době lyžařského závodění mívala poruchy s příjmem potravy, což jí výrazně komplikovalo kariéru.

Reklama