Hlavní obsah

O osudu lyžařského SP v Novém Městě rozhodne příští týden

NOVÉ MĚSTO N MORAVĚ

Počasí v příštích sedmi dnech rozhodne o tom, zda se uskuteční na sklonku roku v Novém Městě na Moravě úvodní závod premiérového ročníku Tour de Ski, který je součástí Světového poháru v běhu na lyžích. V noci na úterý se sice Českomoravská vysočina zahalila do bílého sněhového roucha, pořadatele Zlaté lyže ale dvoucentimetrový sněhový poprašek příliš nenadchl.

Foto: NOVINKY/Vladimír Dušánek

DEFAULT TITLE

Článek

"Potřebovali bychom, aby začalo mrznout a teploty se pohybovaly okolo mínus pěti stupňů. V takovém případě jsme schopni za čtyři dny vyrobit technický sníh na tříkilometrový okruh. Loni nám tento čas stačil," řekl ČTK předseda organizačního výboru Světového poháru v Novém Městě Petr Honzl.

Definitivní rozhodnutí o osudu prvního závodu Tour de Ski by mělo padnout 21. prosince. Vedení mezinárodní lyžařské federace FIS je případně ochotno ještě o nějaký den termín posunout. Jenže v tu dobu už musí mít pořadatelé připravenou trať a vyhlídku, že se budou teploty pohybovat pod bodem mrazu.

"Nejbližší předpověď počasí ale moc příznivá pro Novoměstsko není. Šest sněhových děl je sice připraveno, bez mrazu jsme však bezmocní," dodal Honzl.

Reklama

Související témata: