Hlavní obsah

Shhpindleroov Mleeeen! Podívejte se, jak lyžařská hvězda vyučuje češtinu

Špindlerův Mlýn/Praha

Špindlerův Mlýn se stane o nadcházejícím víkendu dějištěm ženského Světového poháru v alpském lyžování. Na startu pátečního obřího slalomu a sobotního slalomu nebudou chybět ani ty největší hvězdy současnosti včetně Mikaely Shiffrinové, která právě tady před osmi lety odstartovala svou fantastickou kariéru. Podívejte se, jak se fenomenální Američanka pokouší vyslovit Špindlerův Mlýn.

Foto: Profimedia.cz

Mikaela Shiffrinová.

Článek

„Ahoj!“ zdraví fanoušky Mikaela Shiffrinová na sociálních sítích. „Jak se správně vyslovuje Špindlerův Mlýn?“ ptá se s úsměvem. „Pojďme si to zkusit. Jak mi to jde, Ester Ledecká?“ směje se třiadvacetiletá lyžařka, která právě tady před osmi lety odstartovala svou skvělou kariéru.

„Přijďte tento víkend do Špindlerova Mlýna,“ zve Shiffrinová. „V roce 2011 jsem tady jela svůj první závod ve Světovém poháru, takže je to pro mě speciální místo s dobrými vzpomínkami. Čeští fanoušci jsou vždy báječní a už se nemůžu dočkat návratu,“ tvrdí Shiffrinová, která teď několik závodů ve Světovém poháru vynechala.

Přesto už má jistotu, že do své sbírky letos kromě malého globu za slalom přidá i ten velký křišťálový za celkové vítězství ve Světovém poháru. V pátečním obřím slalomu se pak ve Špindlerově Mlýně pokusí zajistit globus i za tuto disciplínu. Překazit jí to ale bude chtít její největší soupeřka, Slovenka Petra Vlhová, která ovládla obří slalom před několika týdny na mistrovství světa.

Mikaela Shiffrinová na světovém šampionátu skončila v obřím slalomu třetí, avšak kralovala ve slalomu a super-G. Kromě největších hvězd uvidíme na startu i ty české. Ester Ledecká se rozhodla dát přednost snowboardu, kde má možnost získat čtvrtý velký křišťálový globus za celkové vítězství ve Světovém poháru v paralelních disciplínách, a tak na svahu uvidíme Gabrielu Capovou, Terezu Kmochovou, Martinu Dubovskou, Kateřinu Pauláthovou a juniorku Kláru Pospíšilovou.

Reklama

Související témata: