Hlavní obsah

Rakouský lyžařský svaz zaplatí pokutu od MOV

VÍDEŇ

Rakouský lyžařský svaz přece jenom zaplatí národnímu olympijskému výboru milión dolarů jako kompenzaci za pokutu od Mezinárodního olympijského výboru. MOV touto částkou potrestal ve čtvrtek Rakušany za dopingový skandál na loňských olympijských hrách v Turíně.

Článek

Uhrazení škody okamžitě požadoval po lyžařích prezident olympijského výboru Leo Wallner. Nejprve neuspěl, nicméně v pátek se svaz rozhodl zaplatit, i když stále požaduje zřízení nezávislé komise, jež by vyšetřila okolnosti loňského případu.

"Tahle suma by měla sloužit na boj s dopingem a ke zlepšení lékařského dohledu, především na olympijských hrách," uvedli v tiskovém prohlášení představitelé svazu, jehož předseda Peter Schröcksnadel v souvislosti případem ve středu odstoupil z funkce viceprezidenta olympijského výboru.

Na olympiádě v Turíně italská policie v domech rakouských biatlonistů a běžců objevila několik předmětů sloužících k nedovolenému zvyšování výkonnosti. Sportovci se podrobili dopingové zkoušce, ale desítka vzorků přinesla negativní výsledky, přesto letos v dubnu šest z nich dostalo od MOV doživotní zákaz startu na olympijských hrách.

Reklama

Související témata: