Hlavní obsah

Biatlonisté skončili ve štafetě v Oberhofu desátí

OBERHOF

Desáté místo obsadila česká štafeta biatlonistů v závodu Světového poháru v Oberhofu. Kvarteto ve složení Michal Šlesingr, Tomáš Holubec, Roman Dostál a Jaroslav Soukup si oproti poslednímu prosincovému závodu o jednu příčku pohoršilo. Triumf z Hochfilzenu zopakovali Rakušané před Rusy a Němci.

Článek

Velmi dobře rozjel závod na prvním úseku Šlesingr, jenž po bezchybné střelbě předával na šesté pozici. Holubec však musel po druhé střelbě na trestný okruh a propadl se na konec první desítky, kde už čeští reprezentanti setrvali.

V čele se sice usadili zprvu Norové díky vedoucímu muži SP Emilu Heglemu Svendsenovi, ale špatnou střelbou zbylého tria nakonec nedosáhli ani na stupně vítězů. Naopak stabilní výkon opět předvedli Rakušané, kteří již překvapili triumfem v Hochfilzenu.

Finišman Christoph Sumann udržel těsný náskok před ruskou čtveřicí a mohl se radovat z dalšího vítězství. První medailové umístění této sezony uhájili Němci v omlazené sestavě, skvělý výkon Arnda Peiffera jim dokonce na okamžik pomohl do vedení.

Rusům dnes chyběl jejich nejlepší biatlonista probíhající sezony Ivan Čerezov, jenž měl již podruhé během posledních dvou let zvýšenou hladinu hemoglobinu a nebyl puštěn na start. Nesmí se zúčastnit ani zbývajících závodů v Oberhofu, přestože vyšší výsledky krevních testů zdůvodnil přirozenými tělesnými vlohami.

Štafeta mužů v závodě SP biatlonistů v Oberhofu (4x7,5 km):
1. Rakousko (Mesotitsch, Pinter, Landertinger, Sumann) 1:19:36,6 (0 tr. okruhů), 2. Rusko (Usťjugov, Čudov, Jarošenko, Kruglov) -8,7 (0), 3. Německo (Greis, Rösch, Peiffer, Lang) -19,2 (1), 4. Norsko -1:16,0 (2), 5. Francie -1:56,5 (1), 6. Bělorusko -2:11,2 (0), ...10. Česko (Šlesingr, Holubec, Dostál, Soukup) -3:21,4 (1).

Reklama

Související témata: