Hlavní obsah

Skikrosař Kraus skončil třetí v Lake Placid a už vede SP

LAKE PLACID

Český skikrosař Tomáš Kraus skončil třetí v dalším závodě Světového poháru v Lake Placid. Po triumfu při předchozím SP ve Flaine se tak podruhé v sezóně postavil na stupně vítězů a dostal se i do čela klasifikace disciplíny, v níž obhajuje zisk křišťálového globu.

Článek

Dvojnásobný mistr světa a trojnásobný vítěz SP Kraus začal závod v Lake Placid volněji a v nedělní kvalifikaci obsadil desáté místo. Vyřazovacím pavoukem však procházel hladce až do semifinále, kde našel poprvé přemožitele ve Švédovi Larsu Lewenovi. Oba se utkali i ve finále a z duelu opět vyšel vítězně Seveřan, jenž si připsal čtvrté prvenství v kariéře. Před českého závodníka se dostal také Rakušan Patrick Koller.

Kraus se po dvou pátých místech, výhře ve Flaine a dnešním třetím místu posunul o 15 bodů před dosud vedoucího Andrease Matta, jenž byl dnes ve čtvrtfinále diskvalifikován.

V ženské kategorii se z druhého prvenství za sebou radovala Francouzka Ophelie Davidová, která také suverénně vede průběžné pořadí skikrosařek.

Další závod Světového poháru mají příznivci tohoto adrenalinového sportu 6. února v kanadském Cypress.

Světový pohár ve skikrosu v Lake Placid
Muži: 1. Lewen (Švéd.), 2. Koller (Rak.), 3. Kraus (ČR), 4. Zangerl (Rak.), 5. Rahlves (USA), 6. Fabre (Fr.) ...38. Šafář (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 10 závodů): 1. Kraus 250 b., 2. Matt (Rak.) 235, 3. Lewen 163, ...26. Šafář 41.
Ženy: 1. Davidová (Fr.), 2. Owensová (Austr.), 3. Boulangeatová (Fr.), 4. Murrayová (Kan.), 5. Iljansová (Švéd.), 6. Huttaryová (Rak.).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 10 závodů): 1. Davidová 330, 2. Berntsenová (Nor.) 207, 3. Gutensohnová (Rak.) 189.

Reklama

Související témata: