Hlavní obsah

Lukáš Bauer: Chce to zatopit pod kotlem

PRAHA

Z Holmenkollenu si chtěl běžec na lyžích Lukáš Bauer přivézt cenný kov, ale neuspěl. Ani v padesátikilometrovém maratónu. „Cíl nesplněn. Jsem ale takový rozpolcený,“ hodnotil třiatřicetiletý Bauer své osmé mistrovství světa, završené třináctým místem v maratónu.

Foto: czech-ski.com

Zklamání Lukáše Bauera po nepovedené patnáctce na MS v Norsku zmírnilo setkání s nejbližšími - synem Matyášem, dcerou Anetou, manželkou Kateřinou a maminkou.

Článek

Medaili si Bauer přivezl z loňské olympiády ve Vancouveru, úspěšný byl i na šampionátu předloni v Liberci. Třetí velká akce v řadě s medailí se nezdařila. „Jezdím slušné výsledky, ale mimo medaili. Radši bych sáhl po ní a pak vyrupal než jezdit kolem desátého místa,“ přemítal.

Od začátku sezóny se necítil ideálně v klasické technice, své doméně předchozích let. A nepocítil ani dřívější pohodu v týmu. „Všichni chtějí výsledky a abychom bojovali se světem. My si vytvořili systém zabezpečení a oni vám to seškrtají. To nevnáší klid do týmu,“ postěžoval si.

Tvrdil též, že do padesátky nastupoval po horší noci. „Budil jsem se, převaloval. Ráno jsem byl unaven a říkal jsem si: To nemůžu objet. Každý, kdo se mnou jel autobusem, si vyslechl moje brečení,“ líčil. Ráno ještě řešila výprava na hotelu i jednu nepříjemnost. Třeba Bauer neměl boty, které sušil na chodbě. „Vzbudil mě Fous (servisman Vít Fousek), že mi je někdo ukradl, ale dobře to dopadlo. Byly vyhozené venku,“ pravil.

Podobně výsledkově jako Bauer dopadl na MS Švýcar Cologna. Vítěz Tour de Ski se k medaili ani nepřiblížil. „Nemyslím ale, že by nám Tour vzala síly. Jen podívejte, jak tu závodil Northug,“ pokračoval Bauer, již matador kladoucí si otázky týkající se věku. „Potřebuji impuls, abych trochu zatopil pod kotlem a zase se přiblížil stupňům. Bauer se tak lehce nevzdá,“ vyhlásil. Na otázku, jestli bude pokračovat pod trenérem Miroslavem Petráskem, krátce řekl: „Tohle bych teď neřešil.“

V sezóně ještě zbývá odjet závody v Lahti a finále SP ve Falunu. „Chci ještě jet o první trojku,“ dodal Bauer.

Reklama