Hlavní obsah

Slovensko po korupční kauze o biatlonové ME nepřišlo

Slovensko nepřišlo kvůli korupční kauze o pořádání mistrovství Evropy v biatlonu. Po páteční inspekci zástupců mezinárodní federace IBU zůstali Slováci pořadateli a v areálu v Osrblie tak budou biatlonisté usilovat o evropské medaile na přelomu ledna a února příštího roku.

Foto: Archiv PRÁVO

Ilustrační foto.

Článek

Nad pořádáním šampionátu v Osrblie se začal vznášet otazník poté, co vláda v srpnu po odhalení korupce několika lidí zastavila státní dotaci na modernizaci areálu ve výši 1,6 miliónu eur. Bez peněz od státu Slovenský biatlonový svaz neměl prostředky na jeho dostavbu víceúčelové budovy, nicméně našel jiné řešení v organizaci.

Logistické centrum ME se přesune z plánované multifunkční budovy do hotelu Biatlon přímo v areálu a nastěhuje se do prostor, které byly využívány během MS v roce 1997 a později i při závodech Světového poháru. Pořadatelům budou nově sloužit také velkokapacitní kontejnery, které Slováci využili také při nedávném šampionátu ve vodním slalomu v Bratislavě-Čunovu. Část nedokončené budovy nakonec zakryjí tribunou pro diváky.

Reklama

Související témata: