Hlavní obsah

Sprint dvojic sdruženářů vyhráli Francouzi, Čechům se nevedlo

SEEFELD

Sprint dvojic, novinku ve Světovém poháru sdruženářů, vyhráli v rakouském Seefeldu Francouzi Sébastien Lacroix a Jason Lamy Chappuis, který potvrdil roli největšího favorita. Českým reprezentantům se závod nevydařil, Tomáš Slavík a Pavel Churavý neudrželi sedmou pozici po skokanské části a obsadili 14. místo, Miroslav Dvořák a Aleš Vodseďálek doběhli sedmnáctí. Z 20 týmů bylo klasifikováno osmnáct.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Francouzští sdruženáři Jason Lamy Chappuis (vpravo) a Sebastian Lacroix

Článek

Soutěž dvojic se vrátila do SP v severské kombinaci po čtyřech letech a v této sezoně se uskuteční třikrát. Po skoku se sdruženáři v běhu na dvakrát 7,5 km po každém kilometru a půl střídali.

Slavík se ve skoku blýskl šestým nejlepším výkonem 96,5 metru, Vodseďálek skončil hned za ním za skok ještě o metr delší. Do stopy Slavík s Churavým vyběhli jako sedmí se ztrátou 32 sekund na vedoucí Finy, jenže nadějnou pozici neudrželi.

Francouzi Lacroix a Lamy Chappuis startovali z třetí příčky a brzy manko na finské lídry smazali. Před sebe už nikoho nepustili, v cíli měli dvě sekundy k dobru na Italy Pittina s Runggaldierem a další dvě na Nory Koksliena s Krogem.

Závod SP v severské kombinaci v Seefeldu (Rakousko):
Sprint dvojic:
1. Francie (Lacroix, Lamy Chappuis) 41:30,1, 2. Itálie (Runggaldier, Pittin) -2,2, 3. Norsko I (Kokslien, Krog) -4,1, 3. Norsko II (Klemetsen, Moan) -39,6, 5. Německo (Frenzel, Kircheisen) -42,4, 6. USA (Fletcher, Demong) -1:03,1, ...14. ČR II (Slavík, Churavý) -3:22,8, 17. ČR I (Vodseďálek, Dvořák) -3:50,0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články