Hlavní obsah

Běžci na lyžích budou mít v závěru týdne mistrovství republiky

Od pátku 22. do neděle 24. ledna se v Novém Městě na Moravě uskuteční mistrovství České republiky v běhu na lyžích. Svaz dostal výjimku pro uspořádání vrcholné domácí akce pro seniory, juniory i dorostence. Nejlepší čeští reprezentanti Kateřina Razýmová, Kateřina Janatová a Michal Novák se na šampionát nechystají.

Foto: Czech Ski and Snowboard

Michal Novák v závodě Tour de Ski v italské Val di Fiemme. (ilustrační foto)

Článek

Výjimka byla pro uspořádání republikového mistrovství jedinou možností, protože opatření platná v aktuálním pátém stupni PES neumožňují konání sportovních akcí. S povolením jsou spojená omezení.

"Každý účastník bude muset disponovat negativním testem na koronavirus, do areálu bude umožněn vstup jen 400 osobám, a to se speciální akreditační páskou, kvůli čemuž musíme omezit počet členů realizačních týmů. Na závody bohužel nebudou mít přístup ani rodinní příslušníci sportovců. U vstupu také budeme každému měřit teplotu," uvedl na svazovém webu ředitel úseku běžeckých disciplín Lukáš Sacher.

V pátek se ve Vysočina Areně poběží klasické sprinty. V sobotu se uskuteční distanční závody s intervalovým startem klasickou technikou a v neděli budou na programu distanční závody volně s hromadným startem. Bude se bojovat nejen o mistrovské tituly, ale také o nominaci na mistrovství světa juniorů a kategorie do 23 let.

Reklama