Hlavní obsah

Skikrosařka Kučerová skončila ve sprintu SP devátá

Lyžařka Nikol Kučerová obsadila dělené deváté místo v netradičním skikrosovém sprintu Světového poháru v Idre Fjäll. Triumf v hustém sněžení na trati bez zatáček suverénně vybojovala Švýcarka Fanny Smithová a šestadvacátou výhrou v elitním seriálu vyrovnala rekord Ophelie Davidové z Francie. Závod mužů bez české účasti ovládl počtvrté v kariéře Francouz Bastien Midol.

Foto: Sport.cz

Skikrosařka Nikol Kučerová

Článek

Kučerová, která se na závody SP naladila začátkem ledna čtvrtým a šestým místem v Evropském poháru v Reiteralmuu, byla nasazena rovnou do čtvrtfinále.

V první půlce trati jela na postupovém druhém místě, ale na jedné z vln udělala chybu, dostala se před ni Ruska Anastasia Čirtcovová a ze třetí příčky se do semifinále neprobojovala.

O víkendu se v Idre Fjäll pojedou dva klasické závody Světového poháru na celé trati, tedy i s klopenými zatáčkami a dalšími skoky.

Závody SP v Idre jsou pro skikrosaře zároveň testem před mistrovstvím světa. Švédské středisko totiž pro skikros a snowboardcross převzalo konání šampionátu zrušeného v Číně. O medaile se zde bude závodit 11. až 13. února.

Závod SP ve skikrosu v Idre Fjäll (Švédsko) - sprint:
Muži:
1. Midol (Fr.),
2. Andersson (Švéd.)
3. Place (Fr.)
4. Lenherr (Švýc.).
Průběžné pořadí SP (po 5 ze 13 závodů):
1. Howden (Kan.) 270
2. Regez (Švýc.) 216
3. Place 206.
Ženy:
1. Smithová (Švýc.)
2. Thompsonová (Kan.)
3. Gantenbeinová (Švýc.)
4. Čirtcovová (Rus.)
...9. Kučerová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 ze 13 závodů):
1. Smithová 425
2. Thompsonová 286
3. Bergerová-Sabbatelová (Fr.) 189
...17. Kučerová 86
32. Cholenská (ČR) 10.

Reklama