Hlavní obsah

Schmidhoferová se hodlá po těžkém zranění kolena vrátit do SP

Sölden/Praha

Rakouská sjezdařka Nicola Schmidhoferová chystá deset měsíců po vážném zranění kolena návrat do Světového poháru. Jednatřicetiletá specialistka na rychlostní disciplíny od těžkého pádu ve sjezdu SP ve Val d'Isere podstoupila čtyři operace a navzdory pochybnostem, zda bude schopná pokračovat v kariéře, připravuje návrat do seriálu.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská sjezdařka Nicola Schmidhoferová se vrací do SP.

Článek

Mistryně světa v super-G z roku 2017 si loni v prosinci při ošklivém karambolu úplně vykloubila levé koleno, přičemž došlo i k fraktuře, což mělo za následek zpřetrhání všech vazů. Kvůli operacím a léčbě strávila celkem 42 dní v nemocnici, čtyři měsíce chodila o berlích a dva měsíce pobývala na rehabilitaci.

"Pocit z toho, že jsem po tak dlouhém zranění znovu na sjezdovkách, ten je nepopsatelný. Napětí před prvními obloučky bylo obrovské, skoro srovnatelné se závody. Byl to pro mě hodně emotivní okamžik a jsem opravdu šťastná, že to vypadá dobře, koleno drží a nic mě nebolí," uvedla Schmidhoferová.

"Od závodního zatížení jsem sice ještě daleko, ale pokud půjde všechno podle plánu, ráda bych za měsíc odjela s týmem do Copper Mountain," dodala.

Reklama