Hlavní obsah

Českým biatlonistkám se vytrvalostní závod na ME nevydařil

Nové Město na Moravě

Biatlonistka Lea Johanidesová skončila až devětadvacátá ve vytrvalostním závodě na otevřeném mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě. Další česká reprezentantka Lenka Šlechtová obsadila 37. místo. Vítězství na 15 km trati v chladném a větrném počasí vybojovala Kanaďanka Audrey Vaillancourtová.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Biatlonistka Lea Johanidesová

Článek

Vítězka měla se dvěma trestnými minutami náskok v cíli pouhé 2,1 sekundy před Běloruskou Nastasijí Kalinovou, jež doplatila na čtyři chyby na střelnici. "Na krátkém okruhu mi připadal tentokrát závod dost dlouhý. Na střelnici jsem měla ve větru asi jistější ruku než soupeřky a také štěstí. Považuji za příjemné překvapení, že jsem jako Kanaďanka získala titul mistryně Evropy," řekl dvaadvacetiletá Vaillancourtová.

Johanidesovou, která se chystá na olympijské hry do Soči, umístění až na konci třetí desítky zklamalo. Startovala s číslem 1. "Musela jsem se poprat s tím, že jsem vybíhala na trať první. Nejtěžší pro mě byla střelba vestoje a neběželo se mi dobře," řekla Johanidesová. Postěžovala si, že při její střelbě vždy po dvou ranách přišel větrný poryv. "Musela jsem se zastavit. Což mě rozhodilo a potom už bylo těžké se trefit," dodala.

Ve 13:30 startuje závod mužů na 20 km, české barvy budou hájit Matěj Krupčík, Michal Krčmář, Lukáš Kristejn a Michal Žák.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Ženy - vytrvalostní závod (15 km):
1. Vaillancourtová (Kan.) 51:33,4 (2)
2. Kalinová -2,1 (4)
3. Krjuková (obě Běl.) -9,7 (2)
4. Něchkasovová -22,4 (5)
5. Virolajnenová (obě Rus.) -40,4 (4)
6. Viigipuuová (Est.) -54,5 (3)
... 29. Johanidesová -5:04,0 (5)
37. Šlechtová (obě ČR) -6:05,1 (6).
13:30 muži - vytrvalostní závod (20 km).

Reklama

Související témata: