Hlavní obsah

Snowboardkrosařka Samková po uzdravení osedlá slavného Tiumena

Harrachov

O důvod víc má olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková těšit se, až bude po zlomenině kotníku zcela fit. Jako nadšená jezdkyně se bude moct projet na jednom z nejlepších českých dostihových koní historie, slavném Tiumenovi!

Foto: David Taneček, ČTK

Olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková dostala na slavnostním přivítání olympioniků v rodném Vrchlabí vysněného koně.

Článek

Když ji po triumfu v Soči vítali ve Vrchlabí, dostala darem koně Pepina a neskrývala dojetí. Jenže plánované posezónní vyjížďky jí odložil těžký pád při tréninku na Světovém poháru ve švýcarském Veysonnaz.

Teď ale může vyhlížet projížďku nejen na Pepinovi, ale i na trojnásobném vítězi Velké pardubické! Příslib jízdy s Tiumenem dostala přímo od legendárního žokeje Josefa Váni, osminásobného vítěze nejslavnějšího českého dostihu.

Obě osobnosti českého sportu se měly potkat při exhibičních lyžařských závodech sportovních novinářů RWE KSN Cup, ale v osobní účasti Samkové nakonec zabránili lékaři, kteří ji doporučili nohu více šetřit a raději ležet. Kost totiž srůstá dobře, ale vazům a tkáním by nadměrný pohyb nedělal dobře.

Na Tiumenovi jezdí i děti

A tak se dvacetiletá snowboardistka dočkala překvapení po telefonu. „Prý by ses chtěla svézt na Tiumenovi, je to pravda?," ptal se Váňa a z druhého konce se ozval nadšený souhlas.

Pak už jen zbývalo domluvit si předběžný termín projížďky. „Za jak dlouho budeš mít ten kotník v pořádku?," zajímalo Váňu. Odpověď, že rehabilitace trvá minimálně šest týdnů, ale žokeje, jenž si prošel snad všemi možnými zraněními, vůbec neuspokojila. „To si děláš pr...? S kotníkem tak dlouho marodit? Za dva týdny musíš být v cajku. Když budeš poslouchat doktory, v životě ničeho nedosáhneš," poradil Samkové.

Nervózní z projížďky na slavném hnědákovi podle Váni být nemusí. „Na Tiumenovi jezdí odmalička děcka. On má hrozně klidnou povahu, proto jsme si vybudovali takový vztah," uklidnil Samkovou jednašedesátiletý žokej.

Reklama

Související témata: