Hlavní obsah

Sjezd plný těžkých pádů vyhrál v Bormiu Rahlves

Američan Daron Rahlves vyhrál sjezd Světového poháru v Bormiu a připsal si druhý triumf v sezoně. V italském středisku porazil v závodě poznamenaném těžkými pády o 32 setin sekundy Rakušana Fritze Strobla, třetí skončil Švýcar Tobias Grünenfelder.

Článek

Závod začal s půlhodinovým zpožděním kvůli pádu jednoho z italských předjezdců. Ten po krkolomném letu vzduchem protrhl ochranné sítě a se zlomeným ramenem byl vrtulníkem převezen do nemocnice.

Nešťastně skončil závod na sjezdovce Stelvio i pro obhájce loňského triumfu Hanse Gruggera. Rakouskému sjezdaři v horní části trati zahranila pravá lyže, upadl a i jeho musel vrtulník dopravit do nemocnice. Podle prvních vyšetření má zlomenou stehenní kost, což by ho připravilo o start na olympijských hrách v Turíně.

Rahlves i po opakovaném přerušení potvrdil nejrychlejší časy z obou tréninků a se startovním číslem třicet porazil všechny soupeře. Zároveň se dostal do čela celkového pořadí Světového poháru.

Pád postihl i Grünenfeldera, který si pro třetí místo dojel doslova po zadku. Bezprostředně po závěrečném skoku se mu totiž zařízla lyže do sněhu a po pádu doklouzal do cíle po kombinéze. V té chvíli ho to připravilo o jasné vedení nad Stroblem, na kterého nakonec ztratil jen tři setiny vteřiny. S poraněným kolenem navíc musel také on na vyšetření do nemocnice.

Výsledky - sjezd:
1. Rahlves (USA) 1:57,68, 2. F. Strobl (Rak.) -0,32, 3. Grünenfelder (Švýc.) -0,35, 4. Walchhofer (Rak.) -0,36, 5. Büchel (Licht.) -0,51, 6. Ghedina (It.) -0,57, 7. Dalcin (Fr.) -0,66, 8. Defago (Švýc.) -0,67, 9. Miller (USA) -0,90, 10. Kröll (Rak.) - 0,95.

Reklama

Související témata: