Hlavní obsah

Talent dostane šanci. Běžkyně na lyžích Havlíčková byla dodatečně nominována na MS

Teprve šestnáctiletá nadějná běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková byla dodatečně nominována na mistrovství světa v klasickém lyžování a odletěla do finského Lahti, kde by mohla nastoupit do čtvrteční ženské štafety na 4x5 km. Důvodem je zranění Petry Novákové, jejíž start na šampionátu je i nadále ohrožen.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Teprve šestnáctiletá nadějná běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková byla dodatečně nominována na mistrovství světa v klasickém lyžování a odletěla do finského Lahti, kde by mohla nastoupit do čtvrteční ženské štafety na 4x5 km.

Článek

"Hlavním důvodem bylo zranění Novákové, které se snažíme léčit, ale nedokážeme říct, jestli bude na štafetu připravena," řekl ČTK z dějiště MS svazový šéf úseku běžeckých disciplín Lukáš Sacher.

Nováková si v kvalifikaci sprintu volnou technikou poranila rameno. Nešťastným pohybem si kloub podvrtla. "Dneska byla poprvé lyžovat a večer její stav budou opět řešit lékaři a fyzioterapeuti. V úterý by měla podstoupit maximální zátěž, aby se ukázalo, jestli to vydrží a bude připravena," vysvětlil Sacher.

Do štafety jsou připraveny nastoupit Kateřina Smutná, Kateřina Beroušková a Anna Sixtová. Sprinterky Karolína Grohová a Sandra Schützová ze šampionátu dnes odletěly. "Kateřina (Havlíčková) prokazuje vysokou výkonnost, je na úrovni žen," podotkl Sacher.

Havlíčková je považována za největší talent po Kateřině Neumannové, šestinásobné olympijské medailistce. Je dorosteneckou mistryní republiky v běhu na lyžích i na kolečkových lyžích a na olympiádě mládeže loni v Lillehammeru skončila sedmá a osmá, ačkoli byla ve startovním poli nejmladší. Navíc se prosazuje i v doplňkové disciplíně běhu do vrchu.

Reklama