Hlavní obsah

Další šťastná sobota pro Ledeckou? Dnes může pojistit velký glóbus

Scuol

Báječné soboty prožívá Ester Ledecká a úspěšná série bude dnes s největší pravděpodobností pokračovat. Na Světovém poháru ve švýcarském středisku Scuol si může s předstihem zajistit zisk velkého křišťálového glóbu za hodnocení paralelních disciplín ve snowboardingu. V 9:45 se jede kvalifikace, ve 13:30 začíná vyřazovací část programu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Ester Ledecká se raduje z olympijského triumfu v závodě v paralelním obřím slalomu na ZOH v Koreji.

Článek

Dvaadvacetiletá Ledecká má v celkovém hodnocení seriálu SP na prkně 6540 bodů a dva závody přec koncem sezóny náskok 1610 bodů před Němkou Ramonou Hofmeisterovou. Za výhru v závodu je tisíc bodů.

Pokud by Hofmeisterová ve Švýcarsku paralelní obří slalom vyhrála, potřebuje Ledecká k jistotě zisku třetího celkového triumfu ve Světovém poháru v řadě skončit nejhůře šestá. V této sezóně přitom šest paralelních obřích slalomů včetně toho olympijského vyhrála, jednou skončila druhá a nejhůře dojela pátá.

Úspěšné soboty začala Ledecká 17. února senzačním olympijským zlatem v lyžařském super-G v Pchjongčchangu. O týden později přidala v Koreji druhé zlato výhrou v paralelním obřím slalomu ve snowboardingu. Minulou sobotu si v tureckém Kayseri zajistila malý glóbus za hodnocení paralelního obřího slalomu.

Ledeckou čeká náročný program. Hned po závodu ve Scuolu přeletí do švédského Aare, kde příští týden pojede ve finále Světového poháru v alpském lyžování sjezd a superobří slalom. Po něm ještě teoreticky může stihnout závěr SP ve snowboardingu, ale do německého Winterbergu v případě zisku glóbu asi nepojede.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.