Hlavní obsah

Skokan Tande zvítězil na Holmenkollenu, Koudelka byl třetí od konce

Oslo

Závod Světového poháru skokanů na lyžích v Oslu vyhrál domácí Nor Daniel André Tande, jenž se na první příčku posunul z osmého místa po úvodním kole. Úřadující mistr světa v letech a olympijský vítěz v družstvech si na Holmenkollenu připsal páté pohárové vítězství v kariéře. Roman Koudelka obsadil 48. místo, tedy třetí od konce.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Český skokan na lyžích Roman Koudelka - ilustrační foto.

Článek

Roman Koudelka obsadil v prvním kole 48. místo, třetí od konce, a zůstal daleko za postupovou třicítkou. Druhý český reprezentant v Norsku Čestmír Kožíšek neuspěl už v páteční kvalifikaci.

Čtyřiadvacetiletý Tande dnes skočil 128 a 132 metrů a navázal na sobotní výhru ze závodu družstev. Postaral se o tak o první individuální vítězství norských skokanů na Holmenkollenu po 14 letech. Na stupně vítězů Tandeho doprovodili Rakušané Stefan Kraft a Michal Hayböck, který na něj ztratili 1,4 a 2,5 bodu.

Závod měl rozjetý na vítězství polský lídr SP Kamil Stoch, jenž po prvním kole vedl díky skoku 138 metrů. Druhý pokus však trojnásobný olympijský šampion pokazil, ubral devatenáct metrů, a klesl na šesté místo.

Letošní vítěz Turné čtyř můstků však udržel vedení ve Světovém poháru i v sérii Raw Air, jež pokračuje už v pondělí kvalifikací v Lillehammeru. Vítěz desetidílné tour, do níž se započítávají skoky na čtyřech můstcích v Norsku, získá bonus 60.000 eur.

Reklama

Související témata: