Hlavní obsah

Ledecká na lyžích opět děsí soupeřky! V tréninku na sjezd byla druhá

Aare/Praha

Senzační zlatá medailistka ze super-G na nedávných hrách v Pchjongčchangu Ester Ledecká se vrací po zisku třetího celkového triumfu v SP na snowboardu do lyžařského světa ve velkém stylu. V jediném tréninku na středeční sjezd finále Světového poháru v Aare obsadila druhé místo.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati v Aare.

Článek
Fotogalerie

V tréninku Ledecká startovala s číslem 22, na prvním úseku zaznamenala sedmý čas. Pak se posouvala výš a v poslední měřené fázi byla vůbec nejúspěšnější. V součtu to stačilo na druhé místo za Američankou Alice McKennisovou, která jela hned po ní a na niž ztratila 23 setin sekundy, což je podle přepočtu 601 centimetrů.

Na měřených úsecích měla Ledecká rychlost 103,52 a 102,03 km/h (celková průměrná rychlost 94,11 km/h), McKennisová 103,12 a 106,08 (94,49).

Nejlepším výsledkem Ledecké ve sjezdu SP zatím je sedmé místo z prosince v Lake Louise, kde jednu tréninkovou jízdu dokonce vyhrála.

"Ideální by bylo, kdyby se v závodu dostala do patnáctky, čímž by se udržela ve třicítce pro příští sezónu," řekl sjezdařský trenér Ledecké Tomáš Bank před cestou do Aare.

Dnešní trénink je nakonec jediný oficiální před zítřejším závodem (12:00, Eurosport a ČT Sport). Kvůli silnému větru a nepříznivé předpovědi počasí se sněžením byly ve Švédsku zrušeny předešlé tréninky mužů i žen a trať pro trénink byla zkrácena.

Na sjezdovkách se dvaadvacetiletá Ledecká výrazněji ukázala poprvé od senzačního vítězství v superobřím slalomu 17. února na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Dvojnásobná olympijská vítězka ještě v sobotu zářila na snowboardu, když vyhrála závod SP ve švýcarském Scuolu a zajistila si velký křišťálový glóbus za paralelní disciplíny. Hned po závodě spěchala soukromým letadlem do Aare, kde v neděli a v pondělí trénovala. Kromě sjezdu ji čeká ve čtvrtek (10:30, Eurosport a ČT Sport) poprvé od triumfu na ZOH také superobří slalom.

Sezóna pro Ledeckou lyžařským finále ještě nekončí. Stále má v plánu, že se za týden postaví i na start v posledním závodu SP ve snowboardingu v německém Winterbergu.

Trénink na středeční sjezd SP žen v Aare (Švédsko):
1. McKennisová (USA) 57,11
2. Ledecká (ČR) -0,23
3. Schnarfová (It.) -0,40

Reklama

Související témata: