Hlavní obsah

Ledecká je podle Meissnitzerové pro lyžování velkým přínosem

Aare

Velké hvězdy světového lyžování nedávné minulosti se klaní české závodnici Ester Ledecké. Naposledy byla slyšet chvála z Rakouska. Stabilní postavení a cit pro ovládání dlouhých sjezdových lyžích vyzdvihla bývalá vítězka Světového poháru Rakušanka Alexandra Meissnitzerová u české hvězdy Ester Ledecké.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká v Aare.

Článek

"Je udivující," řekla Meissnitzerová o Ledecké po sjezdu ve finále Světového poháru v Aare. "I přes chybu jela opravdu hodně rychle," ocenila komentátorka rakouské televizní stanice ORF jedenácté místo české naděje v závodu.

Styl jízdy Ledecké, která vládne alpským disciplínám na snowboardu, označila za kompaktní. "Má perfektní postavení. Na malých nerovnostech nemá problém, protože je na lyžích stabilní. Má cit pro dlouhé lyže. Ví, jak zatlačit, aby včas točila, neztrácela rychlost a naopak zrychlovala," řekla.

Trojnásobnou olympijskou medailistku senzační výhra Ledecké v super-G na olympijských hrách v Pchjongčchangu nepřekvapila. "Jezdí už dlouho rychle, ale dřív dělala chyby. Aby z toho byla olympijská zlatá, musí si všechno sednout a ona jela na olympiádě perfektně. Má můj respekt," řekla Meissnitzerová. "Myslím, že pro lyžování je to jedna z nejlepších věcí, která se mohla stát. Každý o tom mluví, je to ohromné."

Superobří slalom se ve finále SP pojede ve čtvrtek. "Přála bych jí, aby se dostala na stupně vítězů," uvedla dvojnásobná mistryně světa z Vailu 1999, kde mimo jiné vyhrála právě superobří slalom, z kterého má i dva olympijské bronzy.

Reklama

Související témata: