Hlavní obsah

A je konec. Ledecká musí kvůli zádům na prkno zapomenout, jen převezme glóbus

Winterberg

To je smůla. Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká přijde kvůli problémům se zády také o závěrečný závod Světového poháru na snowboardu ve Winterbergu. Sobotní paralelní slalom bude alespoň sledovat v roli diváka a po jeho skončení převezme velký křišťálový glóbus za celkový triumf v seriálu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká vynechá kvůli problémům se zády závěrečný závod Světového poháru na snowboardu ve Winterbergu

Článek

Ledecká přijela do Německa ve čtvrtek večer ze švédského Aare, kde ve finále Světového poháru v alpském lyžování nedokončila superobří slalom, v kterém získala v Pchjongčchangu překvapivé olympijské zlato. Důvodem byly bolesti zad, přesto po dojezdu uvažovala, že by v případě zlepšení na prkně startovala.

Dnes odpoledne se definitivně rozhodlo, že nepojede. Nefiguruje ani na startovní listině kvalifikace. "Ester se rozhodla záda šetřit a nenastoupit. Po závodu převezme velký křišťálový glóbus," potvrdil její manažer Viktor Valta.

Dvaadvacetiletá Ledecká měla jisté třetí vítězství v řadě v hodnocení paralelních disciplín od minulé soboty, kdy vyhrála ve švýcarském Scuolu. Již před čtrnácti dny si zajistila i malý glóbus za paralelní obří slalom.

Z Winterbergu se olympijská vítězka v paralelním obřím slalomu přesune do Prahy, kde ji v pondělí čekají mediální povinnosti. Pak doufá, že bude jezdit slalomy a obří slalomy kategorie FIS na lyžích. Záležet bude na stavu jejích zad. "Nemělo by to být vážné a čas ukáže, jak rychle bude v pořádku," řekl Valta.

Reklama

Související témata: