Hlavní obsah

Děsivý pád při pokusu o rekord! Ztratil všechno, přišel řev a konec, jaký asi nikdo nečekal

Vars

V rychlosti kolem 200 kilometrů za hodinu přestal mít kontrolu nad lyžemi. Skončil v pádu. Ale naštěstí kontrolovaném. Španěl Juanki Sanchez chvíli vydržel jet po jedné lyži, nakonec ale přišel o všechno, ztratil i helmu, ale dobře to s ním dopadlo.

Pád při pokusu o lyžařský rekord

 
Článek

Sanchez se ve francouzském středisku Vars zúčastnil tradičního závodu, při kterém se odvážlivci pokoušejí překonat světový rekord v rychlostním lyžování. Maximum od roku 2016 drží Ital Ivan Origone výkonem 254.958 km/h. Povedlo se mu to ve Francii a právě tam se lyžaři sešli tradičně i letos.

Sanchez ovšem při jednom z pokusů upadl. Vypadalo to strašidelně, dokonce byl v cílovém prostoru slyšet jeho řev. Ale lyžař nakonec překvapil a vyskočil na nohy.

Při pádu naštěstí udělal vše, co udělat měl, končetiny vytrčil od těla, situaci mu nekomplikovaly ani lyže, které ztratil stejně jako hůlky a pokrývku hlavy.

„Zkoušel jsem jet po jedné, ale při dvoustovce to není zrovna snadné," komentoval na sítích svůj nakonec šťastný pokus a též přislíbil, že si nenechá ujít další jízdy pro změnu v Andoře.

Reklama