Hlavní obsah

Pusinky, kamery, branky! Ledecká pokračuje v dobrodružství, dnes přišel zádrhel

Corvatsch

Ještě není konec. Ester Ledecká si stále ještě protahuje sezónu. Zkouší i nepoznané. Ví, že ji nečekají zdaleka jen triumfy. Dvojnásobná olympijská vítězka - ve snowboardingu a ve sjezdovém lyžování - si v Alpách dál dopřává pokusy v disciplínách, které tolik v nabité sezóně nevyhledávala. Prostě na ně dosud neměla čas.

Foto: Reuters

Ester Ledecká na ilustračním snímku.

Článek

Z Francie, kde si připsala i výhru v obřím slalomu v Les Menuires, zamířila do Švýcarska na tamní mistrovství. Nejprve skončila třináctá v obřáku, ve slalomu pak byla sedmá a v dalších slalomech kategorie FIS v Samnaunu obsadila 19. a 14. místo.

Slalom je pro ni zjevně nejzapeklitější. Je to tak trochu dobrodružství, těžko může odhadovat, jak se jí povede v houštině branek v nejtočivější disciplíně, kterou moc nezkoušela.

Sezónu protahuje i přesto, že před časem hovořila o problémech se zády. Ve Francii i ve Švýcarsku je středem zájmu. I přes účast domácích hvězd. Stihla také účast v televizním pořadu Sport Panorama ve švýcarské televizi. Vzdušné pusinky si posílala v reportáži s malým chlapečkem, jedním ze žadatelů o autogram či selfie.

„Je to překvapivé, jsou tu úspěšnější závodnice, ale lidí chodí za mnou pro podpis, potěší to," říkala Ledecká.

Lyžařské pokračování alpského tažení české hvězdy se dnes ovšem zadrhlo. Obří slalom v Corvatschi, kam se naplno vrátila zima, je zrušen. Zítra se má jet další.

Reklama

Související témata: