Hlavní obsah

Po Jakšovi a Razýmovi ukončil kariéru také Kožíšek

Praha

Běžec na lyžích Dušan Kožíšek, dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa ve sprintu dvojic, ukončil v den svých 35. narozenin kariéru. S vrcholovým sportem se rozloučil nedlouho poté, co oznámili odchod jeho reprezentační kolegové Martin Jakš a Aleš Razým.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Běžec na lyžích Dušan Kožíšek, dvojnásobný bronzový medailista z MS ve sprintu dvojic, ukončil v den svých 35. narozenin kariéru.

Článek

"V den mých 35. narozenin jsem se rozhodl, že je čas odejít do lyžařského důchodu. Je tomu více než patnáct let, kdy jsem poprvé vstoupil do Světového poháru v běhu na lyžích. O severské kombinaci už ani nemluvím, tam je to historie dávno zapomenutá," napsal Kožíšek na Facebooku.

První medaili na MS ve sprintu dvojic vybojoval v roce 2005 v Oberstdorfu, kde při premiéře této disciplíny skončil třetí s Martinem Koukalem. Na dalším šampionátu o dva roky později v Sapporu se prosadil na stupně vítězů s Milanem Šperlem.

"Klukům patří ještě jednou jedno velké díky," uvedl Kožíšek. Jeden bronz má také ze Světového poháru, který se mu podařilo vybojovat doma v Liberci před sedmi lety v individuálním sprintu volnou technikou. Na olympijských hrách reprezentoval v Turíně, ve Vancouveru a v Soči. Jeho nejlepším výsledkem na OH bylo šesté místo ve sprintu dvojic s Koukalem.

Reklama