Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy přehráli v Lize mistrů lehce Novi Sad

OSTRAVA

Hladkou výhrou 3:0 nad Vojvodinou Novi Sad posílili ostravští volejbalisté šance na postup ze skupiny D Ligy mistrů. Český šampión ve středu proti nezkušenému srbskému celku nezaváhal, po taktickém výkonu soupeře za 66 minut smetl z palubovky a připsal si druhé vítězství ze čtyř utkání. Za týden se DHL představí na půdě italského Cunea.

Článek

Jenom na úvodní výměny si Ostrava v první sadě pustila soupeře na tělo. Hostům vyšlo několik útoků středem sítě, ale protivník brzy jejich efekt výrazně snížil dobrým blokem, na kterém opět úřadoval Cerha. Úspěšnějším servisem pak domácí získali převahu, ale nejvíce bodů zaznamenali díky lepšímu útoku. Hosté od stavu 6:10 tahali za kratší konec; DHL už po dvaceti minutách využilo druhý setbol k zisku vedení.

Talentovaný, leč mladý a nevyzrálý tým Vojvodiny domácím nestačil ani po první obrátce. I když pro sebe vybojoval úvodní tři míče, Ostrava ho rychle vyvedla z tempa technickým podáním, kterým eliminovala rychlou přihrávku Nového Sadu. Taktický prvek kouče Jaroslava Tomáše účinkoval náramně. Soupeř se nechal rozhodit, často kazil a nápaditější ofenziva českého mistra ho znovu zatlačila do úzkých. Od stavu 7:4 už hru tvořilo jen jedno družstvo. Ostrava každým míčem navyšovala rozdíl až k vítězství 25:16.

Nejsrdnatější odpor Srbové kladli v závěru. Domácí se vlastní nepřesností a chybami v útoku dostali do problémů a ztráty 5:10. Jenže pak si vzal míč Kubala a sérií pěti povedených servisů Ostravu vytáhl z nesnází. To byl konec hostujících nadějí a koncentrace. Nesoustředěná Vojvodina si opět nechala vnutit rivalův styl hry a Severomoravané už zápas nepustili.

"Výhra možná vypadala snadně, ale to proto, že hráči bezvadně plnili pokyny, na kterých jsme se před utkáním domluvili. Naší předností byla pozorná obrana i perfektní servis," pochvaloval si Tomáš. Podle něj hosté Ostravu nejvíce potrápili v úvodu třetí sady. "Do stavu 10:5 nás přehrávali. Ale bylo to tím, že jsme sami chybovali. Jakmile jsme chyby ze hry odstranili, už jsme znovu kontrolovali hru. V daném okamžiku nám však pomohl pěti perfektními servisy Přemek Kubala," dodal Tomáš.

Ostravský prapor vedle Kubaly třímal reprezentant David Konečný. Ten byl se čtrnácti body nejužitečnějším mužem utkání. "Skoro nic jsme jim nedovolili, až na začátek třetího setu. Byly to ale naše vlastní chyby, co Srby dostalo nahoru. Naštěstí jsme se vzpamatovali a dokázali znovu zabrat," řekl Konečný novinářům.

DHL Ostrava - Vojvodina Novi Sad 3:0 (15, 16, 21).
Rozhodčí: Nesher (Izr.), Jacyna (Pol.). Čas: 66 min. Diváci: 2000.
Sestava Ostravy: Zaťko, Burrow, Cerha, Konečný, Ching, Kubala, libero Správka.
Tabulka
1.Panathinaikos3309:06
2.Ostrava4228:86
3.Cuneo3216:35
4.Friedrichshafen3216:55
5.Novi Sad4133:105
6.Soria3033:93

Reklama

Související témata: