Hlavní obsah

Česko - Slovensko 22:20Češky udolaly Slovenky a po třech letech vyhrály turnaj v Chebu

Cheb

Závěrečná příprava před blížícím se mistrovství Evropy vyšla českým házenkářkám náramně. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného vyhrály i třetí zápas na turnaji O štít města Chebu, když porazily Slovensko 22:20 a pětačtyřicetiletý ročník tradičního podniku vyhrály po třech letech. Celkově se jedná o šestý triumf v historii samostatné České republiky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

České házenkářky se v Chebu radují z výhry - ilustrační foto.

Článek

Do závěrečného střetnutí na turnaji dal český trenérský štáb šanci hráčkám širšího kádru. Naopak odpočívat nechal kupříkladu brankářskou jedničku Satrapovou či spojky Luzumovou s Jeřábkovou.

První poločas nabídl vyrovnanou podívanou. V bouřlivé kulise se oba týmy střídaly ve vedení. Nejvyšší náskok, který si vypracovaly Slovenky, byl pouze dvougólový.

Český tým několikrát podržela brankářka Kudláčková, v ofenzivě zase táhla tým Malá. Autorka tří z pěti úvodních branek. Soupeřky zase spoléhaly na pivotku Trůnkovou, která díky svým silovým dispozicím dělala české obraně velké problémy.

Úvod druhé půle vyšel mnohem lépe českým hráčkám. Kudláčková a spol. dokázaly během sedmi minut otočit vývoj utkání a od třicáté sedmé minuty si držely těsný náskok. Zaskočeným Slovenkám se přestalo dařit v útoku a český tým navyšoval vedení, které se osm minut před koncem vyšplhalo až na rozdíl čtyř branek.

V závěrečných minutách sice Slovenky snížily, ale smazat ztrátu už nedokázaly a na turnaji skončily po druhé porážce třetí. Druhé místo obsadily Chorvatky, které se stejně jako český tým představí na prosincovém evropském šampionátu.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
Česko – Slovensko 22:20 (10:12)
Sestava a branky ČR: Kudláčková, Mučková - Kovářová 5, Ryšánková 1, Konečná 2, Mika 1, Kordovská 4, Mikulášková, Hurychová, Šustková 1, Adámková 1, Marčíková, Dvořáková 1, Zachová 2, Malá 4.
Švýcarsko – Chorvatsko 18:25 (13:9)
Konečná tabulka:
1. Česko330077:646
2. Chorvatsko320166:594
3. Slovensko310275:662
4. Švýcarsko300365:940

Reklama

Související témata: