Hlavní obsah

Basketbalisté Portlandu udolali Memphis

Až po druhém prodloužení udolali basketbalisté Portlandu nejslabší tým NBA Memphis v sobotním utkání zámořské soutěže. Trail Blazers zvítězili 135:132 a k jejich triumfu na palubovce soupeře největší měrou přispěl Zach Randolph, autor 42 bodů a 12 doskoků.

Článek

U křídelního hráče končila drtivá většina akcí, Randolph vyslal na domácí koš rekordních 40 střel. "Netušil jsem, kolikrát jsem pálil. Když mi to pak řekli, byl jsem v šoku," řekl Randolph, jehož trojka v poslední minutě druhé nastavené části zápas rozhodla. "Oni to dnes nechali na něm a on jim to vítězství dodal. Hrál skvěle, doskakoval, prostě dělal to, co je třeba k vítězství," řekl rozehrávač soupeře Chucky Atkins.

Jen o dva body méně než Randolph dal Vince Carter při vítězství New Jersey 112:102 v Denveru. Dvacet bodů si hvězda zápasu schovala do závěrečné čtvrtiny, po níž se Nets radovali z první výhry po třech jednobodových porážkách za sebou.

"To v těch předchozích zápasech se mě osobně dotklo," řekl Carter, který vzal na sebe zodpovědnost především za poslední prohru ve čtvrtek, kdy nechal v poslední vteřině vystřelit soupeře z tříbodové vzdálenosti a Nets prohráli s Los Angeles Clippers 101:102. "Cítil jsem, že jsem to minule týmu pokazil já. Tak jsem chtěl tentokrát předvést od začátku maximální výkon," uvedl Carter, že měl o motivaci postaráno. V zápase jasně předčil domácí ostrostřelce Carmella Anthonyho (23 bodů) a Allena Iversona (18). "Převálcoval nás," řekl Iverson po druhé prohře Nuggets během 24 hodin.

Dallas se vrátil na úspěšnou vlnu

Druhou prohru za sebou naopak nepřipustil Dallas a po čtvrteční porážce v Chicagu se vrátil na úspěšnou vlnu výhrou 106:104 nad Sacramentem. Dirk Nowitzki s 32 body a 11 doskoky zaznamenal už poosmé za sebou takzvaný double double a jeho tým vyhrál už třináctý domácí zápas za sebou. "Po prohře v Chicagu jsme byli strašně zklamaní. Ale potřebovali jsme na to zapomenout a díky bohu máme v týmu hráče, kteří se umí z prohry vzpamatovat," řekl domácí rozehrávač Josh Howard.

V krizi se stále potácí obhájci titulu z Miami, kteří prohráli 97:100 právě s předchozími přemožiteli Dallasu z Chicaga a nezvládli ani třetí vzájemný zápas v této sezoně. Hosté nezařadili do sestavy rekonvalescenta Shaquillea O'Neala, kterého po předchozích dvou startech znovu šetřili, druhé hvězdě týmu Dwyanu Wadeovi znepříjemnil především první poločas obránce Kirk Hinrich, sám autor 26 bodů oproti Wadeovým 24. Bulls měli hlavní oporu v Benu Gordonovi, který přidal dalších 34 bodů.

"Myslím, že náš tým to na Wadea umí v lize nejlépe. Kirk Hinrich má moji poklonu, a když už jej občas někdo obehraje, jsou tam spoluhráči," řekl Gordon, jehož tým během tří dnů získal skalpy obou loňských finalistů NBA.

Výsledky:
Atlanta - Philadelphia 89:104, Indiana - Toronto 102:84, Memphis - Portland 132:135 po 2. prodl., New Orleans - Utah 94:83, Golden State - Charlotte 131:105, Dallas - Sacramento 106:104, Denver - New Jersey 102:112, LA Clippers - Minnesota 87:101, Chicago - Miami 100:97.

Reklama