Hlavní obsah

Basketbalisté Děčína slaví ve čtvrtfinále s Opavou třetí výhru

Děčín

Basketbalisté Děčína uhájili ve čtvrtfinále s Opavou domácí neporazitelnost a po výhře 93:87 v pátém zápase se v sérii ujali vedení 3:2. Šestý duel, v němž mohou Severočeši rozhodnout o postupu do semifinále NBL, je na programu v úterý. Výhodu domácího prostředí bude mít Opava, která před vlastními fanoušky rovněž obě předchozí utkání vyhrála.

Foto: Šváb Nymburk/David Basketbal, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

Děčín v dalším vyrovnaném zápase rozhodl o vítězství v poslední čtvrtině, do níž vstupoval s pětibodovým mankem. Do vedení se dostal až v její polovině a výhru už nepustil. Devatenácti body se o vítězství zasloužil Lukáš Feštr, jenž proměnil i čtyři trojky, jen o dva body méně zaznamenal Tomáš Pomikálek, který přidal 11 doskoků.

Hosté přitom vstoupili do zápasu skvěle a v první čtvrtině si vypracovali až patnáctibodové vedení. Do první pauzy trefili sedm trojek, ale ve zbytku utkání jich už přidali jen pět. "Soupeř na nás vyrukoval z agresivní obranou, ale my jsme se nenechali zastrašit a hráli jsme si svou hru. Ale nevyšly nám sudé čtvrtky a v prvním poločase jsme byli málo agresivní na útočném doskoku, kde jsme získali jen dva balony. V play off tahle čísla rozhodují, a přestože jsme vedli 23 minut, je konečný výsledek pro nás krutý," konstatoval opavský trenér Petr Czudek.

"Dát za první čtvrtinu sedm trojek s takovým procentem úspěšnosti střelby, to už opravdu ukazuje velikou kvalitu týmu. Ve druhé čtvrtce jsme se ale dotáhli, ve druhém poločase se to tahalo. Dnes jsme nebyli lepší, ale šťastnější. Chci klukům poděkovat, že to nezabalili a dokázali zastavit útočný stroj Opavy," řekl domácí kouč Tomáš Grepl.

Čtvrtfinále play off ligy basketbalistů - 5. zápas:
Děčín - Opava 93:87 (21:28, 52:50, 65:70)
Nejvíce bodů: Feštr 19, Pomikálek 17, Ježek 13 - Zbránek 16, Šiřina a Klečka po 12. Stav série: 3:2.

Reklama