Hlavní obsah

Volejbalistky Kossányiová a Šmídová se vracejí do Polska

Reprezentační volejbalistky Andrea Kossányiová i Pavla Šmídová opouštějí české palubovky a znovu budou hrát prestižní ligu v Polsku. Nahrávačka a nová kapitánka národního týmu Šmídová strávila uplynulou extraligovou sezonu v Olympu Praha, smečařka Kossányiová pomohla Olomouci k titulu. Obě obléknou dres klubu Bielsko-Biala.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

"Polská nejvyšší soutěž žen je jedna z nejkvalitnějších na světě a věříme, že se Andrea v této prestižní lize opět prosadí. Tým Bielsko-Biala je velice ambiciózní, Andrea se chtěla herně posunout a po sezoně v Olomouci se vrátit do Polska," uvedl k přestupu manažer agentury Sportfin Martin Lébl.

Pětadvacetiletá rodačka z Příbrami Kossányiová je oporou reprezentačního týmu v Evropské lize, ve všech třech dosavadních zápasech patřila k nejvíce bodujícím hráčkám. V Polsku už hrála dva roky za Vratislav a získala s ní ligový bronz.

Pro o rok starší Šmídovou bude Bielsko-Biala druhým polským angažmá po tříletém působení v Lodži, kde získala dvakrát medaili. V uplynulé sezoně tým Bielsko-Biala obsadil páté místo.

Reklama

Související témata: