Hlavní obsah

Olomoucké házenkářky zdolaly ve Vyzývacím poháru soupeře z Polska

OLOMOUC

Olomoucké házenkářky vstoupily do třetího kola Vyzývacího poháru velmi nadějně. Na domácí půdě porazily sedmý celek polské ligy Zgoda Ruda Slaska 27:21, odveta se hraje za týden v Polsku.

Článek

Domácí hráčky si od počátku vytvořily převahu a ve 20. minutě už měly náskok pěti branek. Herně se dařilo hlavně Vaškové a Zora také velmi dobře bránila. V druhém poločase Olomouc dál zvyšovala vedení až na devět gólů, čtvrtfinalistky minulého ročníku této soutěže však zvládly lépe závěr a stáhly konečný rozdíl na šest branek.

Trenér Lubomír Krejčíř připomněl, že s tímto soupeřem jeho svěřenkyně pravidelně prohrávají v přípravě. "Proto jsem rád, že se nám podařilo jim to vrátit v poháru. Hráčky chci pochválit hlavně za obranu," řekl.

Olomouci pomohl i rozbor videa z protivníkova ligového zápasu v Gdaňsku. "Škoda posledních pěti minut, kdy by zkušenější tým zvládl zápas lépe, ale šestigólový náskok je dobrý předpoklad pro úspěšnou odvetu. V Polsku nás čeká velká bitva," dodal Krejčíř.

DHK Zora Olomouc - KS Zgoda Ruda Slaska 27:21 (13:8)
Nejvíce branek: Hejtmánková 6/3, Šašková a Vašková po 5 - Pohrebnjaková 5/5, Kucinská a Oleková po 3. Rozhodčí: Sirbu, Suponicu (oba Mold.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 6/5. Vyloučení: 1:3. Diváci: 300.

Reklama

Související témata: