Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova podlehly v Lize mistryň Dynamu Moskva

PROSTĚJOV

Volejbalistky Prostějova v úterý prohrály ve třetím kole Ligy mistryň s Dynamem Moskva 1:3 po setech 19:25, 25:23, 19:25 a 17:25. Prostějov utrpěl s favoritem soutěže očekávanou první prohru, ale jako první uhrál proti Dynamu alespoň set.

Článek

Domácí volejbalistky vstoupily do zápasu s chutí a bez respektu. Úvodní polovinu prvního setu diktovaly tempo. Také proto, že Dynamo se jen pomalu dostávalo do tempa, zahodilo několik podání a smeče mířily do zámezí. Po dvou důrazných úspěšných útocích Spalové a přímému bodu Bramborové z podání získaly Hanačky slibné vedení 15:12. Jenže za tohoto stavu Dynamo ukázalo svou sílu. Režii vzaly do svých rukou 197 cm vysoká Gamovová a ještě o pět cm vyšší Godinová, jež nejprve zaútočila a při následném podání uhrála sedm bodů za sebou. Vydatně jí k tomu pomohla diagonálně útočící Gamovová, kterou nedokázala domácí obrana zastavit.

V jistém výkonu pokračovalo Dynamo i ve druhém setu, kdy soupeřky převyšovalo zejména dokonalou obranou na síti. Domácí volejbalistky bojovaly, nezlomilo je ani manko 6:11. Trpělivostí ukrajovaly z náskoku ruského celku, do útočného rytmu se dostala zejména Bramborová a v závěru postupně srovnávaly krok. Do té doby suverénní Dynamo na chvíli znervóznělo, začalo kazit snadné útoky a najednou prohrávalo 20:22. Po dvou laciných chybách Prostějov nabídl soupeřkám možnost vyrovnat skóre, v koncovce ale Gamovová zaútočila do autu a její tým ztratil první set v soutěži.

Hned v úvodu třetího dějství Dynamo získalo snadno tříbodový náskok, který se už domácímu týmu nepodařilo zvrátit. Houževnaté domácí hráčky udržely krok až do stavu 14:17, koncovka však byla jasnou záležitostí moskevského celku. Stejně se odehrál i závěrečný čtvrtý set, v němž už Hanačkám došly síly, přestaly se prosazovat v útoku a jejich defenziva ztratila na účinnosti. V závěru při podání Spalové ještě Prostějov odvrátil čtyři mečboly, ale jasnému vítězství Dynama nezabránil.

Liga mistryň - skupina A:
VK Prostějov - Dynamo Moskva 1:3 (-19, 23, -19, -17)
Rozhodčí: Melnyk (Ukr.) a Běličová (Srb.). Čas: 84 min. Diváci: 1900.
Prostějov: Thomasová, Spalová, Pušenková, Soarezová, Jelínková, Bramborová, libero Tomanová. Střídaly: Töröková, Wittocková, Gönciová.
Dynamo Moskva: Matijenková, Godinová, Gamovová, Borodakovová, Safronovová, Gioliová, libero Kuzjakinová. Střídaly: Ježovová, Nikolajevová, Marinovová.
Utkání Murcia - Rijeka se hraje ve středu.
Tabulka:
1. D. Moskva3309:18
2. Prostějov3217:77
3.-4. Murcia2022:62
Rijeka2022:62

Reklama

Související témata: