Hlavní obsah

Házenkáři po výhře nad Slovenskem remizovali s Maďary

PLZEŇ/PRAHA

Ani zlepšený výkon ve druhém poločase nepřinesl českým házenkářům druhé vítězství na Novoročním turnaji v Plzni. Po čtvrteční výhře nad Slovenskem remizovali v pátek svěřenci trenéra Martina Liptáka s dalším účastníkem blížícího se mistrovství světa Maďarskem 23:23. V poslední minutě neproměnil nejlepší český střelec Jícha sedmimetrový hod.

Článek

Do zápasu už nastoupil střelec bundesligového Kielu Filip Jícha, na nějž si soupeř od úvodního hvizdu dával bedlivý pozor. Přesto byl v současnosti nejlepší český házenkář s devíti góly nejúspěšnějším domácím střelcem.

Ve 13. minutě Mičkal v přesilovce vyrovnal na 5:5. Poté bylo ještě skóre 6:6, ovšem následně český tým několikrát zbytečně ztratil v útoku míč a Maďaři trestali. Svěřenci Martina Liptáka se trápili střelecky, ale po přestávce se dařilo chodit do rychlých útoků a zakončovat je přes pětatřicetiletého Puljezeviče. „První poločas nás Maďaři přehrávali. Bylo vidět, že jsou připravení na mistrovství světa. Po přestávce jsme zlepšili obranu. Remíza je spravedlivá,“ uvedl po zápase pro ČT trenér Martin Lipták.

Naopak se přestalo dařit v útoku Maďarům, které trápil brankář Martin Galia. Ve 44. minutě kanonýr Jícha opět vyrovnal a Sobol vzápětí technicky z brejku poslal domácí do vedení. To potvrdil střelou zpoza obrany Zdráhala a maďarský trenér musel reagovat timeoutem.

Domácí ale opět zbytečně chybovali a po technických ztrátách nechali soupeře dotáhnout. Síly ubývaly nachlazenému Jíchovi a Ilyés pět minut před koncem srovnal na 22:22. Oba celky se nadále trápily v ofenzívě, Jícha v poslední minutě neproměnil sedmičku. Maďaři ovšem následně chybovali, rozhodující gól se ale nepodařilo vstřelit ani domácím.

V sobotu od 15:30 turnaj Češi v Praze zakončí utkáním proti Polsku.

Ve Francii porážka 

Druhý český výběr na turnaji v Pařiži prohrál s Tuniskem 29:36 a skončí tak nejlépe třetí. „Od začátku utkání jsme byli překvapivě lepší v útoku než v obraně, ve které jsme jsme bohužel nestíhali zastavovat rychlonohé Tunisany. V první půli nás podržel brankář Petržala, ve druhé se již našim brankářům tak nedařilo. Ve druhé půli jsme nedali dlouho branku a v početním oslabení jsme nedokázali soupeři vzdorovat,“ popsal zápas trenér Jiří Mika.

Novoroční turnaj v Plzni:
Česko - Maďarsko 23:23 (10:14)
Sestava a branky ČR: P. Štochl, Galia - Nocar 2, Mičkal 1, Zdráhala 3, Vraný 4, Kubeš, Jícha 9, Filip 1, Sobol 2, Hynek, Říha, Mráz, Sklenák 1.
Nejvíce branek Maďarska: Ilyés 5, Eklemovics 4, Császár 4/2, G. Iváncsik, Gál a Nagy po 3. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 0 - 2/2. Vyloučení: 1:5. Diváci: 500.
Slovensko - Polsko 31:35 (18:17)
Tabulka:
1.Česko211049:453
2.Maďarsko211053:503
3.Polsko210162:612
4.Slovensko200253:610
Turnaj házenkářů v Paříži:
Skupina A:
Tunisko - Česko 36:29 (18:19)
Sestava a branky ČR: Krupa, Petržala - Hrstka 6/4, Landa, Mika 1, Hradil 2, Bečvář 1, Šíra, Stehlík 6, Kotrč, Číp, Linhart, Řezníček 8, Horák 4, Prachař.
Nejvíce branek Tuniska: Džaleleddín 8/5, Mannem 7, Tedž 6. Rozhodčí: Buy, Pichon (oba Fr.). Vyloučení: 3:5. Sedmimetrové hody: 7/5 - 4/4.

Reklama

Související témata: