Hlavní obsah

Šašek Selby bude chtít rozesmát Prahu

PRAHA

Šašek z Leicesteru - to je přezdívka, kterou si vysloužil hráč snookeru Mark Selby kvůli své nátuře bavit vždy, všude a za každých okolností. Světová čtyřka Selby poté, co se pokusí obhájit titul z bodovaného turnaje Welsh Open, zamíří do Prahy, kde se bude konat 6. března v pořadí již druhá Bitva Králů, na které vystoupí i Peter Ebdon.

Foto: e-snooker.cz

Mark Selby na turnaji Masters

Článek

A kdo že je ten pětadvacetiletý mladík, kterému mnoho odborníků předpovídá velkou budoucnost? Selby se stal profesionálním snookerovým hráčem v roce 1999, avšak velkých úspěchů se dočkal teprve v loňské sezóně.

Poprvé se mu totiž podařilo vydobýt svůj první velký titul, kterým se stala trofej nejprestižnějšího pozvánkového podniku Masters. Hned nato si připsal svůj první bodovaný titul, když ve finále Welsh Open 2008 porazil tehdy dvojnásobného mistra světa Ronnie O´Sullivana.

Elektrizující atmosféra

Tuto porážku mu O´Sullivan vrátil na letošním Masters, kde jej ve velice kvalitním finále přehrál 10-8. "Bylo to poprvé, co jsem startoval do turnaje jako obhajující šampión a tento tlak jsem zvládl docela dobře. Ronnie je jedním z nejlepších hráčů na světě a navrch jsme hráli v jeho domovském městě. Atmosféra ve Wembley byla elektrizující, nejlepší v jaké jsem kdy hrál."

Mark patří k nejpopulárnějším hráčům u nás a ke své účasti v Bitvě Králů řekl: "V Čechách jsem ještě nikdy nebyl, ale slyšel jsem o první exhibici samá pozitiva. Plná aréna, bouřlivé potlesky, fantastická atmosféra, to je přesně to, na co se velice těším. Češi prý snooker milují a já bych chtěl ukázat nejen svou nejlepší hru, ale především maximálně pobavit všechny, kdo se přijde podívat. Věřím, že právě takové exhibice jako je Bitva Králů pomůžou více popularizovat snooker, protože tato hra si to nemalou měrou zaslouží."

Kontakt s diváky

Ačkoliv je snooker o co největší koncentraci, exhibice má vždy trochu jiný nádech než bodovaný turnaj. „Já osobně mám moc rád kontakt s diváky, rád je rozesměji, rád vymýšlím všelijaké triky, aby poté, co se všichni rozejdou do svých domovů mohli říci - dnes jsem se opravdu velice dobře bavil."

O tom, že březnová exhibice Bitva Králů bude velkou událostí není pochyb. Více informací získáte na www.botk.cz, vstupenky si zajistěte na www.ticketstream.cz.

Reklama