Hlavní obsah

Slavný baseballista Rodriguez se přiznal k dopingu

NEW YORK

Nejlépe placený baseballista zámořské MLB Alex Rodriguez se přiznal k dopingu. Pálkař New Yorku Yankees si během tříletého působení v týmu Texas Rangers v letech 2001 až 2003 pomáhal užíváním steroidů.

Článek

"Je mi to líto a lituji toho. Omlouvám se fanouškům," řekl v pondělním rozhovoru pro americkou televizní stanici ESPN. "Když jsem přišel do Texasu, cítil jsem strašný tlak. Jako kdyby ode mě celý svět čekal každý den velké výkony," přidal třiatřicetiletý baseballista, který bude díky smlouvě z prosince 2007 deset let vydělávat 27,5 miliónu dolarů ročně.

Rodriguez se přiznal dva dny poté, co magazín Sports Illustrated napsal, že v roce 2003 byl mezi 104 hráči, kteří podle rozsáhlých anonymních testů v MLB dopovali. Současně však uvedl, že po odchodu z Texasu nepovolené látky brát přestal.

"Tehdy byla jiná doba, volnější. A já byl mladý, hloupý a naivní. Chtěl jsem všem dokázat, že jsem jeden z nejlepších hráčů historie," prohlásil. "Do té doby jsem o dopingu vůbec nepřemýšlel. A když jsem sobě a ostatním dokázal, že na to mám, přestal jsem," dodal pálkař, jenž měl před šesti lety pozitivní testy na primobolan a testosteron.

Vedle Rodrigueze je podezřelý z užívání steroidů další slavný pálkař Barry Bonds. Čtyřiačtyřicetiletý baseballista navíc čelí obvinění, že během vyšetřování svého spojení s laboratoří BALCO lhal o užívání steroidů. Pokud by byl shledán vinným, hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama