Hlavní obsah

Léto, plavky, opalovací krém… Možná až moc, smály se vítězky po dramatu v písku

Praha

Pět zastávek čítal seriál turnajů plážových volejbalistek Tipsport Beach Series a na čtyřech z nich hráčky minimálně část víkendu mokly nebo na písek nastupovaly v legínách a dlouhých rukávech. Až při vyvrcholení seriálu na pražském Strahově konečně vystačily s plavkami a měly mnohem vyšší spotřebu opalovacího krému.

Foto: Ivana Roháčková

Michaela Kubíčková (vpředu) a Michala Kvapilová v akci na Strahově.

Článek
Fotogalerie

„Na takové počasí jsme čekaly čtyři víkendy, které byly dost deštivé, teď to vyšlo možná až moc,“ oddechovala po finálové bitvě Michaela Kubíčková. Písečné výhně si s parťačkou Michalou Kvapilovou užily dostatek, tři z pěti zápasů vyhrály až v tie-breaku, ve finále proti Marii Sáře Štochlové s Martinou Maixnerovou vyhrály třetí sadu 16:14.

„Hodně jsme se chladily, při time-outech si braly studený ručník, měly jen krátkou rozcvičku a pak se soustředily na výkon, abychom šetřily síly. To byl klíč, jak přežít a vyhrát,“ hlásila Kvapilová.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michaela Kubíčková (vlevo) a Michala Kvapilová na Strahově.

Po finále si stouply na nejvyšší stupeň dvakrát. Nejprve byly samy oceněny za vítězství v turnaji, pak se na něm tísnily se Štochlovou a Maixnerovou, když v celkovém hodnocení seriálu posbíraly shodný počet bodů. České jedničky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou po třech triumfech kvůli nemoci Slukové poslední dva turnaje nehrály.

Teď by MKduo, jak si tým přezdívá, měl 10. července čekat exhibiční duel s Hermannovou a Slukovou v Uherském Hradišti, jako domácí vrchol mistrovství republiky v Opavě koncem srpna a pak snad i mezinárodní konfrontace. „Turnaje Světové série jsou zatím v mlze, ale šušká se, že v listopadu by se mohlo v Číně nebo Mexiku hrát,“ věří Kubíčková.

Z Česka začaly chodit zprávy

V tomto roce zatím žádný mezinárodní turnaj nestihly. Když se chystaly na letošní premiéru v Austrálii, zrovna začala sílit pandemie koronaviru. „Tam jsme dlouho netušily, že se něco děje, vše fungovalo normálně. Ale pak začaly chodit zprávy z Česka a rušily se všechny turnaje včetně toho v Austrálii, tak jsme se vracely domů,“ líčí Kubíčková.

Boj o vysněnou olympiádu se pátému páru loňského mistrovství Evropy o rok odsouvá. „Nejdřív jsme byly zklamané, protože jsme měly dobrou přípravu a byly nažhavené na turnaje, ale je pravda, že rok navíc nás může zocelit a zapracujeme na nedostatcích,“ věří Kvapilová, která s Kubíčkovou absolvovala první kompletní sezonu teprve vloni.

Reklama